hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 10.02.2017 23:23:15

Jurančiču in Forjaničevi najmanj bron

Timi Jurančič je blestel v Postojni, kjer je podrl kar 660 kegljev.
psno
V nemškem Straubingu se je s tekmami mlajših članov in mlajših članic začel posamični svetovni pokal.

Led na letošnjem pokalu je v naši reprezentanci prebil Mariborčan Timi Jurančič. Pomeril se je z domačinom Andreasom Bayerjem in ga prepričljivo ugnal s 3:1 (599:529). V naslednjem krogu pa ga je čakal naš dobri znanec Srb Robert Ernješi, ki je veljal za prvega favorita. Toda Jurančič se ga ni ustrašil, ampak je po napotkih trenerja Juvančiča zelo zanesljivo počasi mlel uglednega nasprotnika. Na koncu ga je uspel presenetljivo, toda zasluženo premagati s 3:1, v kegljih pa je bil boljši s 638:625. S tem se je prebil v nedeljski polfinale, kjer pa ga čaka še en uspešen mladi Srb Igor Kovačić. Slednji je nanizal dva odlična rezultata, 634 in 636 kegljev. Mladi Mariborčan je tako postal četrti Slovenec, kateremu je uspelo priti do odličja. Pred štirimi leti je bron osvojil njegov soigralec Aleš Blaž.

Naš drugi predstavnik, Tržičan Blaž Čerin, pa je najprej s 3:1 (593:589)ugnal Italijana Aarona Peera Pratzerja. V naslednjem krogu pa ga je v boju za polfinale čakal še en sosed, Avstrijec Mathias Zatschkowitsch. Tokrat Blaž ni deloval tako suvereno in Avstrijec ga je premagal s 3,5:0,5 (594:568).

Pri dekletih pa je prva nastopila Patricija Bizjak, ki se je pomerila s severno sosedo Fiono Steiner. Čeprav je naša Celjanka dobro delovala, pa je v zaključkih nizov bila malce nestrpna in nezbrana in Avstrijka je dobila dvoboj z 2,5:1,5, pa čeprav je bila Bizjakova boljša v kegljih s 559:546! Zato pa je zasijal nasmeh pri naši delegaciji in navijačih po nastopu Cerkničanke Maruše Forjanič, ki se je pomerila z Italijanko Lauro Runggatscher. V nizih se je dvoboj končal z 2:2, toda v kegljih je bila boljša Maruša s 540:500. Že čez dobri dve uri pa je Forjaničeva ponovno prišla na stezo. Za nasprotnico pa je imela že omenjeno Avstrijko Steinerjevo. Cerkničanka je izkoristila priložnost in se Avstrijki oddolžila za poraz Bizjakove ter jo premagala s 3:1. V kegljih je bila tudi občutno boljša s 563:535. Tako si je Forjaničeva zagotovila najmanj bron, katerega pa lahko v polfinalu proti Srbkinji Kristini Ljubenković še olepša.

V konkurenci mlajših članov so opravili svoje delo. Po štirje najboljši v vsaki konkurenci imajo en dan prost, na vrsti pa so sedaj člani. Omenimo samo, da je Lepej imel veliko smolo in je na žrebu potegnil nikogar drugega kot Srba Vilmoša Zavarka. Zmagovalec pa dobi za nagrado še enega zanimivega in močnega tekmeca, zmagovalca dvoboja med Madžarom Norbertom Kissom in odličnim Avstrijcem Philippom Vsetecko. Veliko več zadovoljstva je po žrebu imel Aleš Blaž, ki je dobil Estonca Marrka Abela. Ob zmagi ga čaka zmagovalec med Čehom Filipom Dejdo in Hrvatom Hrvojem Marinovićem. Eva Sajko bo v prvem krogu imela za nasprotnico Estonko Urve Piksar, če zmaga, se bo za odličje pomerila z zmagovalko dvoboja med Nemko Kastnerjevo in Slovakinjo Tomkovo. Strelčevo najprej čaka Čehinja Petrova, v primeru zmage pa bi v naslednjem krogu naletela na zmagovalko dvoboja med Sfranyevo iz Madžarske in Francozinjo Rauscherjevo.

Članki iz rubrike