Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

rp
rp
0 11.02.2017 22:07:30

Trata drži prednost pred Hrastom

Goran Vujanović in Miha Tomše (Trata)
Simon Maljevac (BZS)
Ob zmagi vodilnega dvojca je 12. krog balinarske superlige zaznamoval obračun za tretje mesto med Krimom in Postojnsko jamo, v katerem so poln plen odnesli Ljubljančani.

Zmagovalna serija Trate se nadaljuje tudi po njihovem sobotnem gostovanju v slovenski Istri. Obračun lanskih finalistov državnega prvenstva je prinesel prepričljivo zmago aktualnih prvakov iz Škofje Loke, ki so na najboljši poti do nove zvezdice. Portorožani so se favoriziranim gostom upirali le v prvem delu tekme, ki se je ob zmagi domače trojke in Roberta Kontiča v enojki proti Damjanu Sofronievskemu zaključil z neodločenim rezultatom 4:4. Nato so gostje lepo unovčili svojo prednost v tehničnih disciplinah, v katerih velja omeniti odličnih 44 točk Gorana Vujanovića v hitrostnem zbijanju ter 49 točk Tratine štafetne naveze Uroš Vehar - Goran Vujanović, in prepričljivo vpisali enajsto zmago v sezoni.

Njihovi najbližji zasledovalci iz Kobjeglave so v kraškem derbiju merili moči s sosedi iz Sežane, ki so jim predvsem po zaslugi Roberta Dekanja v klasičnih igrah odlično parirali. Zoran Rednak in Gašper Povh sta z zmagama v hitrostnem zbijanju poskrbela za mirnejše nadaljevanje Hrasta, Marko Švara pa je z 32 točkami v natančnem zbijanju praktično že odgnal vse dvome o zmagovalcu srečanja. Ta je bil znan že po koncu štafetnega dvoboja, tako da je končnica tekme v sežanski balinarski dvorani minila brez dramatičnih trenutkov.

V bitki za trenutno tretje mesto sta se pomerili zasedbi iz Ljubljane in Postojne, ki sta v dosedanjem delu sezone prikazali nekaj zelo solidnih predstav. Dvoboj je bil izenačen le v prvi uri in pol, sledila pa je bleda predstava gostov v tekaških disciplinah, ki so minile v znamenju krimovih adutov Braneta Magerla, Karla Kuzme in Žana Sodca. Postojnčanom ni pomagala niti tesna zmaga Gašperja Kraševca v natančnem zbijanju, saj je bil njihov zaostanek že prevelik in ljubljansko moštvo se je lahko veselilo preboja na tretje mesto. V igri za nastop na zaključnem turnirju najboljše četverice ostaja tudi Agrochem, ki je prepričljivo slavil na gostovanju pri koprski Marjetici, katero očitno čaka napeta bitka za obstanek s Portorožani in Sežanci.

Superliga, 12. krog
Hrast - Skala 18:8
Aikea Antena - Trata 6:20
Krim - Postojnska jama 18:8
Marjetica Koper - Agrochem 6:20
Vrstni red: Trata 22, Hrast 20, Krim in Postojnska jama 14, Agrochem 12, Skala 6, Aikea Antena in Marjetica Koper 4
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike