Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 12.02.2017 23:10:30

Evi in Timiju na koncu srebrni kolajni

Slovenske medalje v Straubingu.
psno
V nemškem Straubingu v Nemčiji sta se končala 22. članski svetovni pokal in 14. pokal za mlajše člane v posamični konkurenci. Končna slovenska bilanca so štiri odličja, od tega dva srebra in dva brona.

V nedeljskem dopoldnevu so bili na sporedu polfinali v konkurenci mlajših članov. V prvem ženskem polfinalu je nastopila tudi Cerkničanka Maruša Forjanič, ki se je pomerila s Srbkinjo Kristino Ljubenković. Naši mladi igralki so petkovi nastopi pustili posledice in ni imela več prave svežine. To je Ljubenkovićeva izkoristila in in povedla s 3:0. V zadnjem nizu je Maruša malo omilila poraz in izgubila s 488:535. V finale pa se je uvrstila tudi Čehinja Topicova, ki je s 3:1 (593:575) premagala Hrvatico Sedlarjevo.

Pri fantih pa smo bili osredotočeni na polfinalni obračun med Srbom Kovačićem in Timijem Jurančičem. Pred srečanjem je Srb veljal za favorita in uspel minimalno dobiti prva dva niza. Toda Mariborčan ni popuščal. Ob dobrem svetovanju trenerja Juvančiča je v tretjem nizu še bolj pritisnil in ga dobil ter zmanjšal zaostanek le na pet kegljev. V četrtem nizu pa se je začel ogorčen boj za vsak kegelj, s tem, da je bil Mariborčan vseskozi v malenkostni prednosti. Na koncu se je Jurančiču vendarle vse lepo izšlo. Ne le, da je dobil niz, dobil ga je celo za štirinajst kegljev. S tem mu je pripadla velika zmaga z izvrstnim rezultatom 660:651. Z njim je obenem postal absolutno drugi najboljši posameznik, takoj za velikim Srbom Zavarkom.

Tako se je Timi uvrstil v veliki finale, kjer ga je čakal Avstrijec Zatschowitsch, ki je v četrtfinalu ugnal našega Čerina. Avstrijec je na polovici nastopa vodil že z 2:0 in v kegljih s 318:296. Toda Timi se je v tretjem nizu odlično vrnil v tekmo, ko je končal pri 171 kegljih in celo skupno povedel za en kegelj. Tako je imel vse v rokah, tudi zmago, samo dobiti bi moral zadnji niz. Toda Mathias je našega Štajerca praktično uničil z izvrstno serijo v igri na polno, ko je zadeval res odlično in se odlepil od Jurančiča, ki ni imel praktično nobenih možnosti, da bi se še lahko vrnil. Toda za Timija je bil tudi nastop v finalu velikanski uspeh. Z njegovimi igrami sta bila zadovoljna tudi oba naša selektorja, tako njegov Juvančič kot tudi članski Blaha. Ne pozabimo, že čez dobre tri mesece nas čaka ekipno SP, ki bo ravno tako v Nemčiji.

Mimogrede pa dodajmo, da je pri dekletih zmagala Čehinja Natalie Topicova, ki je premagala Ljubenkovićevo z 2:2 (602:574).

Tudi v članski konkurenci smo imeli dva polfinalista. Kranjčan Aleš Blaž se je pomeril z domačinom Danielom Schmidom. Nemec je na začetku izkoristil poznavanje domačih stez in povedel z 2:0. V kegljih pa je imel lepo prednost, kar +26 (336:310). Toda Kranjčan je še dvignil svoj tempo. Nanizal je dva odlična niza, 160 in 165, toda prednost Nemca je bila vseeno malce prevelika. Vseeno pa je kljub porazu s 635:641 zelo zadovoljno čestital nasprotniku, saj je močno presegel svoja pričakovanja. Ostal mu je bron, kar je zanj največji uspeh v članski kategoriji.

Zato pa nam je več veselja na sosednih stezah ponudila Eva Sajko, ki se je pomerila z Avstrijko Nicole Flamening. Tudi tu je bil dvoboj zelo izenačen. Obe sta dobili po dva niza, toda na naše veliko veselje je Sajkova dobila dvoboj s 585:580. Podobno je bilo tudi v drugem dvoboju, kjer je Čehinja Wiedermannova premagala Madžarko Safrany s 583:574. Tako je Eva Sajko postala druga naša finalistka. Finalni dvoboj pa je bolje začela Čehinja. Eva je dolgo iskala pravo igro in Hana je medtem povedla z 2:0. V tretjem nizu pa Sajkova odigrala bolje in prišla do zaostanka 16 kegljev. Toda v zadnjem nizu je Mariborčanka popustila in morala se je zadovoljiti s končnim drugim mestom.

Po nastopu je bila vidno utrujena, toda vseeno zadovoljna: "Malce me je pobralo. Toda vseeno sem zelo zadovoljna. Tudi igre so bile vse dobre. Morda mi je le žal malce slabšega začetka finala, toda tudi srebro je super." Eva Sajko je na koncu dvoboj izgubila z 1:3 in 568:597 v kegljih.

Pri članih je seveda zmagal Zavarko, a mu je Nemec Schmid delal kar veliko težav. Rezultat je bil 2:2, Srb pa je bil v kegljih boljši s 656:652.

Pokali so tako končani, za Slovenijo so se končali super. Prvič se je zgodilo, da prihajajo domov s kar štirimi odličji. Niso sicer najuspešnejši, so pa edina država, ki je imela svojega predstavnika med štirimi v vsaki konkurenci. Končna bilanca je tako štiri odličja, dve srebrni in dve bronasti medalji. Super rezultat in dober obet tudi za maj in SP v Nemčiji.

Galerija

Članki iz rubrike