kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

zf
zf
0 12.02.2017 23:43:25

Izvrstne Kitajke, Slovenke med četverico

Slovenska ekipa na turnirju v Franciji
Zdenko Fajdiga
Na prvem svetovnem pokalu na ravni reprezentanc v francoskem Saint Vulbasu so se izkazale Kitajke, uspeh so dosegle tudi Slovenke, saj so se uvrstile med štiri najboljše reprezentance na svetu.

Naše Sara Jenčič, Polona Zule, Ana Vorih in Nina Volčina so pod vodstvom novega selektorja Mihe Sodca v skupini premagale Monako s 6:0, potem pa jih je čakal hud obračun s Francozinjami. Tudi tega so malce presenetljivo rešile v svojo korist s 4:2 in se zavihtele v polfinale. Jenčičeva je bila boljša od Barbare Barthet v natančnem zbijanju z 18:13, dvojica Zule - Vorih je nadigrala francoski par Cleye Merle - Le Noblet s 13:5, štafetni dvoboj Volčina - Vorih in Barthet - Gouilloud pa se je končal z uspehom Francozinj s 43:33.

V polfinalu z Italijankami se ni izšlo po slovenskih načrtih. Slovenke so izgubile z 0:6, v vseh disciplinah natančnega in štafetnega zbijanja ter v dvojici, v kateri je manjkalo več zadetih krogel, so bile v podrejenem položaju. Med četverico je bila tudi Tunizija, ki je v drugem polfinalu klonila proti Kitajski.

Odlične Azijke Guo Xiaomin, Zhang Wei, Cheng Xiping in Wang Yank so le še enkrat dokazale kakovost in so še naprej vodilna reprezentanca na svetu. Dobile so tudi finalni obračun z našimi sosedami Caterino Venturini, Sereno Traversa, Gaio Falconieri in Giorgio Rebora in to z maksimalnim izidom s 6:0. Kljub temu pa so bile Italijanke blizu uspeha v igri dvojic (5:6) in v 'brzincu' (45:46), v natančnem zbijanju pa je bilo 17:22.

Svetovni pokal na reprezentančni ravni je izpolnil pričakovanja, saj ta čas ni velikih tekmovanj. Naslednje, evropsko prvenstvo, bo šele jeseni, najverjetneje v Italiji. Do takrat bo moral naš selektor poiskati predvsem kakovosten in uigran par, ker v Saint Vulbasu ni mogel preveč kombinirati s postavo in preizkušati posamezne igralke v različnih disciplinah.

Članki iz rubrike