Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 17.02.2017 21:55:16

Celjanke so favoritinje, kar pa bo treba tudi dokazati

Celjanke so v Golovcu potrdile nov naslov prvakinj.
psno
Celjske kegljavke danes popoldne čaka povratna tekma drugega kroga evrolige, ko gostijo prvakinje Madžarske, Rakoshegyi iz Budimpešte.

Zmagovalci tekem se uvrstijo na zaključni turnir, ki bo letos konec marca na Slovaškem. Celjanke so danes domačinke na svojem Golovcu. Prvo tekmo so Madžarke malce srečno dobile s 5:3. Toda tokrat bo Celje končno zaigral v polni postavi, saj so bolezni in poškodbe pozabljene in zaceljene. Za skupno zmago Celjanke potrebujejo minimalno zmago s 5:3, ob tem pa morajo doseči več kot 12 nizov. To bi jim moralo zanesljivo uspeti. Seveda pa bodo morale vse igralke vložiti maksimum, saj se sicer lahko hitro kaj zalomi.

Njihova trenutna forma je v vzponu. To so pokazale tudi v sredo, ko so vnaprej odigrale tekmo 15. kroga. V Novem mestu so postavile tudi ekipni rekord kegljišča. Ta zdaj v prestolnici Dolenjske znaša 3452 kegljev. Na tej tekmi sta bili zelo razpoloženi sestri Savič, Rada s 595 podrtimi keglji in Nada z enim podrtim kegljem manj. Veliko rezerv je tokrat imela predvsem Barbara Fidel.

Trener Lado Gobec je pred tekmo dejal: "Novo mesto mi je dalo nov optimizem, čeprav ni nobena igralka odigrala maksimalno. Za postavo se še nisem odločil, bo pa zelo podobna tisti iz Novega mesta. Morda bodo tudi malce premešane, pa naj Madžari potem razmišljajo. O zmagi sem prepričan, toda zadovoljen bom ne toliko samo z visoko zmago, ampak tudi z dobrimi rezultati vseh igralk. Seveda pa računamo tudi na podporo s tribun, ker bo potem igralkam veliko lažje."

Tekma se začne ob enih popoldne, pol ure pred tem pa bo svečana uvertura.

Značke: kegljanje, evroliga, celje

Članki iz rubrike