Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kasdunc
Stane Kasdunc
0 18.02.2017 20:58:46

Celjanke ponovno na finalu četverice

Nada Savič je potrdila nov nastop na finalu evrolige.
psno
Na kegljišču Golovec v Celju se je odigrala povratna tekma drugega kroga evrolige. Naše prvakinje, igralke Celja, so gostile madžarske prvakinje, ekipo Rakoshegyja iz Budimpešte.

Čeprav so tekmo Celjanke odigrale slabše od pričakovanj, so vseeno zanesljivo zmagale. S to zmago so se tako ponovno uvrstile na finale četverice, ki bo konec marca na Slovaškem. Malce strahu je bilo v prvem paru, ki sta ga sestavljali Barbara Fidel in Patricija Bizjak. Po prvem nizu je kazalo, da bosta že oni dve napravili glavni korak k zmagi. Dobili sta ga zelo prepričljivo in povedli z razliko 45 kegljev. Toda kmalu zatem se je pri obeh igra razpadla in Madžarki (Fegyveres in Tobias) sta se vrnili v tekmo. Na koncu sta obe prišli tudi do zmag in Madžarke so povedle z 2:0, kar je bil hladen tuš za publiko,. Razlika je bila sicer le 14 kegljev, pri čemer je bila Patricija Bizjak celo za en kegelj boljša od Madžarke. Kot se je na koncu pokazalo, sta bili obe igralki na koncu najboljši v svojih ekipah.

V nadaljevanju tekme sta Rada Savič in Anja Kozmus začeli zelo odločno in si hitro zagotovili tudi točki. Obenem sta napravili tudi zalogo v kegljih. Tudi zadnji par Saša Črep in Nada Savič je začel enako in sredi tretjega niza je bila zmaga za Celjanke potrjena, potem ko je Nada Savič prišla praktično že do tretjega niza. Zmaga bi bila lahko še malo višja, vendar pa je v zaključku svojega nastopa malce popustila Črepova, ki je v zadnjih metih malce razbijala na polno in tako porabila preveč metov za očiščenje teh postav. To pa njena vrstnica Katalin Toth izkoristila in dobila celo točko. Tako so Madžarke ublažile svoj poraz in so o skupnem zmagovalcu odločali osvojeni nizi, v katerih pa so bile Celjanke precej boljše in tako dosegle skupno zmago, s katero so se uvrstile na finale četverice, ki bo ob koncu marca in v začetku aprila v Podbrezovi na Slovaškem.

Po končani tekmi je bil domači trener Lado Gobec kljub zmagi zelo kritičen: "Res ne morem razumeti. Njihovo udarno trojko smo več kot zanesljivo premagali in si tako zagotovili skupno zmago. Z njihovo slabšo trojko pa smo izgubili, kar se seveda ne bi smelo zgoditi. To so napake, ki jih še moramo odpraviti, če želimo biti konkurenčni na finalnem turnirju. Tudi s končnim rezultatom ne morem biti zadovoljen, saj je precej slabši od tistih, ki smo jih dosegali na zadnjih domačih ligaških tekmah. Dobro, zmaga je tu, in na tem bomo morali graditi naprej. Treba pa bo dvigniti nivo forme pri vseh igralkah."

Celje – Rakoshegyi 5:3 (16:8; 3290:3202)
B. Fidel – A. Tobias 2:2 (524:539)
P. Bizjak – P. Fegyveres 1:3 (566:565)
R. Savič – A. Mehesz 3:1 (566:527)
A. Kozmus – G. Rosza-Drajko 4:0 (540:501)
Š. Črep – K. Toth 2:2 (542:552)
N. Savič – A. Safrany/A. Fekete 4:0 (552:518)
Značke: kegljanje, evroliga, celje

Članki iz rubrike