Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sm
sm
0 26.02.2017 12:10:46

Škofja Loka bo gostila zaključni turnir

Lokateks Trata
Simon Maljevac (BZS)
Redni del sezone balinarske superlige se je pričakovano zaključil s prevlado škofjeloške Trate, ki bo gostila zaključni turnir najboljše četverice za naslov prvaka. Elitno druščino zapušča Marjetica Koper.

Zadnji krog rednega dela tekmovanja ni prinesel nikakršnih sprememb na prvenstveni lestvici. Vodilna Trata je imela na gostovanju pri Krimu kar težko delo, a se je iz prestolnice vrnila z dvema točkama in potrdila prvo mesto. Krimovci so v prvem delu dvoboja držali korak s favoriziranimi gosti, ki se nikakor niso mogli odlepiti. Po prepričljivi predstavi Gorana Vujanovića in Uroša Veharja v štafetnem zbijanju so povedli z 10:8 ter nato v klasičnih igrah še enkrat več potrdili svojo kakovost, pri čemer velja izpostaviti odličnih 40 točk Uroša Veharja in Damjana Sofronievskega v igri dvojic v krog.

Koprčani so se od superlige poslovili porazom proti Hrastu, ki bo zaključni turnir pričakal kot prvi izzivalec Škofjeločanov. Kraševci so pred vrhuncem sezone proti Marjetici prikazali zelo solidno predstavo, s solidno formo pa se lahko pohvalita Gašper in Matija Povh v obeh tekaških disciplinah. Mesto med najboljšo četverico so si že pred tedni zagotovili tudi Postojnčani, ki so v sobotnem obračunu s Sežanci zanesljivo prišli do dveh točk in dodatne mere samozavesti pred polfinalnim dvobojem s Škofjeločani.

Brez večjih napetosti je minil dvoboj v balinarski dvorani na Belem Križu, saj so si tako Portorožani kot balinarji Agrochema že pred zadnjim krogom zagotovili mesto v sredini lestvice. Po izenačenem začetku je Aikea Antena z zmagama v hitrostnem zbijanju pobegnila na 9:3, Marko Škerjanc in Dejan Korošec pa sta z 42 zadetki v štafeti svoje moštvo popeljala do prednosti s 13:5, kar je domačinom na široko odprlo vrata do četrte zmage v sezoni.

Superliga, 14. krog
Hrast - Marjetica Koper 23:3
Aikea Antena - Agrochem 16:10
Postojnska jama - Skala 19:7
Krim - Trata 10:16
Vrstni red: Trata 26, Hrast 24, Krim in Postojnska jama 16, Agrochem 12, Aikea Antena 8, Skala 6, Marjetica Koper 4
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike