Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sk
sk
0 03.03.2017 21:52:01

Bodo Celjanke že nazdravile?

Kakšen sprejem lahko pričakuje Davor Sobočan, ki v dresu Ljubelja prvič prihaja v domači Kranj?
psno
V elitnih kegljaških ligah je na sporedu 16. krog. V moški A ligi bo zelo zanimivo v zasavskem derbiju v Hrastniku, kjer gostujejo Litijani.

Slednji so trenutno lepo zasidrani na četrtem mestu, toda potrebujejo ugoden rezultat, če si želijo priti v Evropo. Na drugi strani pa Enemonu igra le zmaga, da si še odprejo vrata za zadnje preostalo mesto v evropskih pokalih. Zelo zanimive tekme pa se obetajo tudi v Novi Gorici in Postojni. Cerkničani bodo poskušali presenetiti letos zelo spodobno Gorico, medtem ko bo četa Roberta Blahe skušala narediti vse, da bi Mariborčani Postojno zapustili sklonjenih glav.

Igralci Calcita so doma favoriti proti Konjicam. Ta tekma jim bo služila le kot priprava na odločilni spopad čez dva tedna za naslov prvaka. Igralci Ljubelja v vlogi favorita odhajajo k sosedom v Kranj. Toda Triglav ne bo zlahka prepustil točk, saj jim je to zadnja priložnost, da si še malce popravijo svoje možnosti v boju za obstanek.

Izredno napeto pa bo na derbiju ženskih ekip Triglava in Ljubelja, ki bo potekala sočasno z moško tekmo. Domačinke so sicer favoritinje, toda Tržičanke nujno potrebujejo točke v boju za končno četrto mesto, saj jih ogrožajo igralke Miklavža, ki jih doma čaka težka preizkušnja s Cerkničankami. Postojnčanke bodo imele odlično priložnost za tretjo letošnjo zmago. Nasprotnik Adria je kot naročen, da si zagotovijo mirnejšo pripravo na odločilen spopad s Trebanjkami. Tega pa se dobro zavedajo tudi Dolenjke, ki se ravno tako nahajajo v boju za obstanek, zato bodo poizkušale narediti vse, da ostanejo neporažene v Kamniku. Toda domačinke še vedno upajo na ugoden razplet v zadnjih treh krogih, ki bi jim še lahko ponudil tudi boj za četrto mesto.

Verjetno pa bo zelo veselo v Celju, kjer bi Celjanke v tekmi z Bistričankami lahko že dokončno nazdravile svojemu novemu naslovu prvaka.

16. KROG V 1. A LIGAH
MOŠKI
Triglav - Ljubelj (14.00)
Gorica - Brest (16.00)
Proteus – Konstruktor (17.00)
Calcit – Konjice (17.00)
Enemon - Litija (17.00)
ŽENSKE
Proteus - Adria (13.00)
Kamnik – Trebnje (14.00)
Triglav - Ljubelj (14.00)
Celje - Impol (14.30)
Miklavž - Brest (16.00)

KOMU NASLOVI PRVAKOV MED MLAJŠIMI ČLANI?

Minuli konec tedna so mlajši člani in članice opravile prvi krog DP za posameznike. Najboljših šestnajst se jih je uvrstilo v finale prvenstva, katerega razplet bomo videli v nedeljo popoldne. Fantje bodo finale odigrali (začetek ob 13.00) v Škofji Loki. Lepo prednost za naslov v kombinaciji ima Mariborčan Timi Jurančič. Dekleta bodo ob istem času igrala v Litiji. Tam ima malenkostno prednost Kranjčanka Nuša Bajželj pred Celjanko Patricijo Bizjak.

Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike