stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 07.03.2017 07:53:55

Tokić in druščina danes za elito, dekleta za dodatne kvalifikacije

Slovenski namiznoteniški reprezentanci čakata danes zvečer odločilni tekmi kvalifikacij za nastop v elitni skupini evropskega prvenstva v Luksemburgu. Moški se bodo na gostovanju v Belgiji borili za prvo mesto v skupini H in neposredno napredovanje med elito, ženske pa v Dravogradu z Anglijo za drugo mesto in dodatne kvalifikacije.

Slovenci, ki so doslej presenetljivo dvakrat ugnali Poljake, z Belgijci pa v Novi Gorici izgubili, bodo v primeru zmage v Gentu (tekma bo ob 18.30 uri) prvi v skupini, ob porazu 2:3 ali 1:3 drugi, kar bi pomenilo, da bi igrali dodatne kvalifikacije, ob maksimalnem porazu pa tudi tretji. V primeru tretjega mesta, bi na septembrskem evropskem prvenstvu nastopali v drugi kakovostni skupini.


"Mislim, da smo boljši od Belgijcev. V Novi Gorici predvsem zaradi moje slabe igre sicer izgubili, a v Gentu jim lahko vrnemo. Veliko bo odvisno od mene, čeprav menim, da tokrat dveh mojih točk ne potrebujemo. Jorgić in Žibrat igrata odlično, verjamem, da bosta dobro opravila svojo nalogo. Sam sem že igral veliko takih tekem, tako z reprezentanco kot v posamični konkurenci, zato tekme ne ocenjujem kot najpomembnejšo v moji karieri, zagotovo pa je v reprezentančnem smislu najpomembnejša članska za moje mlajše kolege. Prav zaradi njih si izredno želim zmage, zaradi njih sem že ves teden živčen, saj vem, kaj zmaga prinaša. Na evropskem prvenstvu ni isto igrati v prvi ali drugi skupini. Prva je veliko bolj odmevnejša, igra se v pravih dvoranah in pred velikim številom gledalcev, druga ponavadi prinaša dvoboje v šotorih, nobenega niti ne zanima," je dejal prvi slovenski lopar Bojan Tokić.

Dekleta čaka boj (ob 17.uri v dvorani Špic D) za uvrstitev v dodatne kvalifikacije. Za to bodo morale državna prvakinja Alex Galič, Manca Fajmut, Tamara Pavčnik ali Ana Tofant premagati Angležinje. Če bodo v samih dvobojih bolj prepričljive in dobile več nizov kot Angležinje na prvi tekmi, v kateri so Angležinje zmagale s 3:2, bi lahko zadostovala že minimalna zmaga, zagotovo pa bo napredovanje zagotavljala zmaga s 3:1. Obe reprezentanci sta doslej izgubili oba dvoboja z Nemkami, ki so z maksimalnim izkupičkom kot evropske prvakinje pričakovano že prve v skupini.

Značke: namizni tenis, ep

Članki iz rubrike