Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 10.03.2017 20:45:02

Lahko Zasavci zagrenijo življenje vodilnim?

Mlado ekipo Proteusa v Novi Gorici ne bo več vodil trener Blaha, ker je že bivši, ampak Ulaga.
psno
Ligaška tekmovanja v kegljanju se počasi bližajo koncu. Celjanke so že prvakinje, medtem ko bo odločitev o prvaku v moški A ligi padla šele čez teden dni v Kamniku, ko se bosta pomerili vodilni ekipi.

Igralci Triglava, ki so praktično obsojeni na izpad, imajo še zadnjo možnost v Cerknici, da se mu morda izognejo. Seveda bi morali premagati domači Brest in potem čez teden dni še doma Gorico ter tem upati, da jim gredo na roke tudi ostali rezultati. Odprto pa je v boju za četrto mesto, kjer so še vedno Litijani, ki pa imajo najtežji razpored. Gostili bodo vodilni Calcit, proti kateremu verjetno nimajo veliko možnosti, toda pustimo se presenetiti. Trenutno v rokah držijo najboljše karte igralci Gorice, ki gostijo Proteus iz Postojne in v soboto odhajajo v Kranj, a imajo le točko zaostanka za Litijo. Svojo priložnost pa iščejo tudi pri Enemonu. Hrastničane čaka težko gostovanje v Tržiču pri drugouvrščenemu Ljubelju, ki so mu doma prizadejali edini poraz. Najbolj mirno pa bo na tekmi v Slovenskih Konjicah, kjer gostuje Konstruktor. Tu bo šlo predvsem za prestiž.

Tudi v ženski A ligi je odprt boj za četrto mesto. V njem sodelujejo igralke Miklavža, Triglava ter tudi Kamničanke, ki so se s serijo odličnih tekem vendarle priključile v ta boj. V najboljšem položaju so zdaj Štajerke, ki so tokrat domačinke zelo nevarni ekipi Proteusa iz Postojne. V zadnjem času so Notranjke vendarle dvignile nivo svojih rezultatov, poleg tega pa še kako rabijo točke v boju za obstanek. Pomembna tekma pa bo v Novem mestu, kjer bodo Trebanjke iskale visoko zmago proti Adrii iz Ankarana. Le v tem primeru še lahko računajo, da bi odločitev o potniku za nižji rang prenesle na naslednjo soboto, ko bodo gostovale v Postojni. Igralke Triglava čaka zelo težko gostovanje v Cerknici. Le zmaga jim še daje možnost za Evropo, saj v zadnjem krogu gostijo še Miklavž. V ozadju na razplet čakajo Kamničanke, ki pa lahko računajo na preboj na četrto mesto, a le v primeru, da tako ene kot druge v tem krogu ne bodo uspešne. Igralke Kamnika sicer gostujejo v Slovenski Bistrici, kjer bodo naskakovale visoko zmago. Zadnja tekma pa bo v Tržiču, kamor prihajajo nove prvakinje, igralke Celja. Celjanke se bodo morale pošteno potruditi, če želijo priti do zmage. Obenem bo to za varovanke Lada Gobca zelo dobra priprava za zaključek evrolige.

1. A LIGA – 17. KROG
MOŠKI
Konjice – Konstruktor (14.00)
Gorica – Proteus (16.00)
Ljubelj – Enemon (17.00)
Brest – Triglav (17.30)
Litija – Calcit (17.30)
ŽENSKE
Ljubelj – Celje (13.00)
Impol - Kamnik (13.00)
Brest – Triglav (14.00)
Miklavž – Proteus (16.00)
Trebnje – Adria (17.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike