Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.03.2017 10:33:37

Maribor opral pragerski črni madež

Prirediteljem evropskega prvenstva z zračnim orožjem v Mariboru je po zadnjem strelu v Turnerjevi dvorani hotela Habakuk pošteno odleglo. Pod streho niso spravili le velikega dogodka, z brezhibno opravljenim delom so oprali tudi črni organizacijski madež, ki je nastal na evropskem prvenstvu malega in velikega kalibra na Pragerskem 2015.

Strelska zveza Slovenije je po "pragerskem fiasku" celo razmišljala o odpovedi evropskega prvenstva z zračnim orožjem, na koncu pa se je odločila, da bo glavne organizacijske niti namenila Rušanom, ki že vrsto let vsakega januarja priredijo najbolj odmevno mednarodno strelsko tekmovanje na slovenskih tleh. Ti so na podlagi svojih bogatih izkušenj, budnega spremljanja najmanjših detajlov na velikih strelskih tekmovanjih ter fanatičnega entuziazma zavihali rokave in si na koncu prislužili pohvale vseh 46 držav letošnjega evropskega prvenstva. Komplimente za opravljeno delo so prejeli tudi od predsednika Evropske strelske konfederacije in enega najbogatejših Rusov, Vladimirja Lisina, ter Madžarov, ki so na lanskem evropskem prvenstvu v Györu priredili v vseh pogledih naravnost popolno tekmovanje.

"Zahvalil bi se vsem sodelavcem in celotni ekipi za odlično opravljeno delo. Evropsko prvenstvo smo pripravljali leto dni, med samim tekmovanjem pa je za organizacijo skrbelo več kot 150 oseb. Prav vsi smo imeli željo, da bi se udeleženci tekmovanja dobro počutili med nami, hkrati pa zadovoljili vsem strokovnim, tekmovalnim in bivalnim kriterijem velikega tekmovanja," je uvodoma dejal Ljubo Germič, predsednik organizacijskega odbora strelskega evropskega prvenstva v Mariboru.


"Pred evropskim prvenstvom smo v organizacijskem odboru mislili, da bo dislokacija strelišč lahko naša velika pomanjkljivost, pokazalo pa se je, da je bila to velika prednost. Finalno strelišče smo umestili v hotelski prostor, kjer so tekmovalci bivali, ob tem pa smo se tudi potrudili za prevoze strelcev in strelk iz kvalifikacijske dvorane Draš do hotela Habakuk, kjer so bile na sporedu končne odločitve, kar so vsi zelo dobro sprejeli. Lani v Györu smo ves teden budno spremljali evropsko prvenstvo in proučili vse najmanjše detajle, a nismo ostali samo pri tem. Letošnje tekmovanje smo nadgradili, najboljše priznanje pa smo prejeli ravno od lanskih madžarskih prirediteljev, ki so bili presenečeni nad številnimi organizacijskimi novostmi v Mariboru," je povedal Germič.

Proračun mariborskega evropskega prvenstva je sprva znašal 300.000 evrov, nato je narasel na več kot 500.000 evrov, a Germič je poudaril, da so ves čas budno pazili na finančno uravnoteženost pri organizaciji tekmovanja. "Z denarnega vidika je bil projekt zahtevnejši od naših pričakovanj, smo pa zato vselej pazili, da ne bi ogrozili pozitivnega finančnega rezultata prvenstva. Če smo povečali odhodke, smo poskrbeli tudi za prihodke. Rad bi poudaril, da smo v tem projektu vsi delali brez denarnega nadomestila, v nasprotnem primeru tudi samega evropskega prvenstva ne bi mogli organizirati," je na koncu dejal Germič.

Na sijajno organiziranem evropskem prvenstvu je izostal le odmeven slovenski dosežek, za najboljšega je poskrbela Živa Dvoršak, ki je na posamični tekmi z zračno puško osvojila 19. mesto. Po dosežku se je Ljubljančanki še najbolj približala Katja Vodeb, ki je z zračno pištolo zasedla 24. mesto. Naslednje evropsko prvenstvo z zračnim orožjem bo prihodnje leto v Budimpešti.

Značke: strelstvo, ep, slovenija

Članki iz rubrike