Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

rp
rp
0 13.03.2017 17:41:30

V Laškem sedem odličij za karateiste

psno
Karate zveza Slovenije je 11. in 12. marca v Laškem gostila najboljše karateiste na mednarodnem tekmovanju Karate Thermana Slovenia Open 2017.

Prijavljenih je bilo 220 tekmovalk in tekmovalcev iz 20 držav sveta. Slovenske barve je zastopalo 25 članic in članov, med njimi vsi reprezentančni kandidati za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo maja. Organizatorju je uspelo v Laško pripeljati reprezentanco Francije, ki je aktualna evropska in svetovna prvakinja v športnih borbah ekipno. Med drugimi so nastopile tudi reprezentance Avstrije, Hrvaške, Turčije in Srbije, ki sodijo med najuspešnejše države v karateju.

Našim tekmovalci so kljub močni konkurenci osvojili kar sedem odličij. V katah posamezno je drugo mesto zasedel Aljaž Klaneček, ki je moral priznati premoč samo reprezentantu Turčije. Bronastih kolajne so si priborili Tjaša Ristič in Kati Florjančič v športnih borbah do 61 kilogramov ter Blaž Hribovšek v športnih borbah do 60 kilogramov. V katah ekipno so fantje v sestavi Bor in Jan Hartl ter Sebastjan Kauzar osvojili bronasto medaljo. Tretji mesti sta osvojili obe ekipi deklet v športnih borbah, in sicer prva ekipa v postavi Kati Florjančič, Lina Pušnik in Tjaša Ristič ter druga ekipa v sestavi Barbara Haberl, Petra Zajc in Sara Stanko.

Članki iz rubrike