favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 17.03.2017 20:31:21

Za veliki kegljaški zaključek veliki derbi v Kamniku

Trebanjke bodo potrebovale vrhunsko predstavo mlade Nike Radelj za morebitno rešitev.
psno
To soboto je na sporedu zadnji krog prvenstva v vseh državnih ligah in potem bo padel zastor nad sezono 2016/17.

V ospredju zanimanja pa je vsekakor veliki derbi v Kamniku med domačim Calcitom in Ljubeljem iz Tržiča, kjer bomo dobili novega prvaka. Ali bo to Calcit drugič v zgodovini, ali pa bo to prvič uspelo Tržičanom. Veliko boljše karte imajo v rokah domačini. Kamničanom je za naslov dovolj že remi, poleg tega pa imajo bolj izenačeno ekipo in rešitve tudi na klopi za rezerve. Morda se lahko zgodi tudi, da bo rezultat 3700 podrtih kegljev premalo za zmago, lahko pa tudi 150 kegljev popolnoma dovolj. Vsi igralci so za ta veliki obračun še kako nabrušeni in komaj čakajo na začetek, ki bo ob petih popoldne v Športnem parku Mekinje v Kamniku.

Toda tudi preostale tekme v moški ligi bodo zelo zanimive. Več ali manj pa bodo vse nekako povezane s tekmo v Kranju, kjer bo zmago za preživetje iskal zadnji prvak Triglav. Kranjčanom le zmaga pomeni rešitev, vendar le v primeru ugodnega razpleta na tekmah v Hrastniku oziroma Postojni. Toda tudi nasprotnik Kranjčanov, Gorica, za preboj v Evropo potrebuje točko, ki je za Triglav absolutno premalo. Postojnčani za obstanek obvezno potrebujejo točko, tudi če Triglav zmaga. V tem primeru Brest, ki gostuje pri Enemonu, potrebuje točko v Hrastniku. Ravno pomoč Triglava pa potrebujejo igralci Litije, ki si želijo uvrstiti v Evropo. Litija bi potem potrebovala minimalno zmago v Mariboru proti Konstruktorju in tako prehitela Gorico.

V ženski ligi bo nekoliko mirnejše, saj bosta na sporedu le dve tekmi z velikim vložkom. Prva je boj za preživetje v Postojni, kjer Trebnje potrebuje zmago za rešitev proti domačemu Proteusu. Domačinke so favoritinje, a pri njih je veliko odvisno od njihovega prvega para. Če se jim tam podre, potem bo še zelo zanimivo. V Kranju morajo igralke Triglava v direktnem dvoboju premagati Miklavž, ki ima trenutno točko več od njih. Kvaliteta je na strani Kranjčank in tega se na Gorenjskem zavedajo. Toda varovanke trenerke in reprezentantke Brigite Strelec bodo morale dati od sebe svoj maksimum za dosego cilja. Odločeno pa še ni v boju za naslov podprvaka. Trenutno so na drugem mestu igralke Bresta, ki pa gostujejo pri prvakinjah v Celju. Tako se možnost ponuja igralkam Ljubelja, ki pa morajo biti uspešne v Kamniku, kjer pa jim bo zelo težko, saj se želijo njihove sosede od gledalcev posloviti z zmago in tako pred odločilno tekmo fantov še dvigniti njihovo samozavest.

PARI ZADNJEGA KROGA V 1. A LIGAH
MOŠKI
Triglav – Gorica (14.00)
Konstruktor – Litija (16.00)
Proteus – Konjice (17.00)
Calcit – Ljubelj (17.00)
Enemon – Brest (17.00)
ŽENSKE
Proteus – Trebnje (13.00)
Adria – Impol (13.00)
Kamnik – Ljubelj (14.00)
Triglav – Miklavž (14.00)
Celje – Brest (14.30)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike