Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 22.03.2017 18:59:05

V finalih Dohe tri Slovenke, nov neuspešen poskus Bertonclja

Prvi dan svetovnega pokala v športni gimnastiki v Dohi je bil uspešen le za slovensko žensko reprezentanco. V finale sta se na preskoku uvrstili Teja Belak in Tjaša Kysselef, na dvovišinski bradlji Ivana Kamnikar. Brez finala so ostali Sašo Bertoncelj in Jure Pavlica na konju z ročaji ter Žiga Šilc na parterju.

Na preskoku sta se Belakova in Kysselefova zanesljivo uvrstili v finale osmerice. Tretja s svetovnega pokala v Bakuju Belakova je kvalifikacije končala na četrtem mestu z oceno 14,100, Kysselefova je z oceno 14,549 bila peta. Najboljša je bila Kitajka Yan Wang (14,566).

Belakova je tako kot Ivana Kamnikar kasneje nastopila še v kvalifikacijah na dvovišinski bradlji. V finale se je kot šesta prebila Kamnikarjeva z oceno 12,433, Belakova je ostala brez njega na 13. mestu z oceno 11,266. V kvalifikacijah je zmagala Kitajka Huan Luo (14,433).

Tako kot v Bakuju sta brez finala ostala Bertoncelj in Pavlica, ki sta imela v današnjih kvalifikacijah obilo težav. Bertoncelj je na koncu zasedel 22. mesto (11,666), Pavlica pa 33. (10,100). Prvo oceno kvalifikacij je postavil Madžar Krisztian Berki (14,833). Za las je brez mesta med osmerico na parterju ostal tudi Šilc na devetem mestu (13,533). Prvi je bil Švicar Pablo Braegger (14,133).



"Sašo je naredil slabo vajo, kot da ne bi bil dobro pripravljen, čeprav je. Zapletlo se mu je že na začetku, težave so se vlekle. Pred seskokom je še padel," je Bertoncljev nastop pokomentiral selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič in še dodal: "Na konju je bil res čuden dan. Bilo je ogromno tekmovalcev, veliko so padali dol, le trije so naredili dobro vajo, pa še ti so imeli vmes težave."

"Jure je dobro začel, pol vaje je naredil lepo, nato je padel, pa nadaljeval s sestavo in še enkrat padel. Žiga je delal v redu, a vaja ni bila čista. Če bi naredil kot zna, bi bil v finalu," pa je Piletič dodal o kvalifikacijskih poskusih Pavlice in Šilca.

V četrtek kvalifikacije na bradlji in drogu čakajo Alena Dimica. Finali bodo v petek in soboto.

Članki iz rubrike