testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 21.04.2017 13:08:56

Teja Belak neobremenjena v sobotni finale preskoka

Teja Belak
Grega Wernig
Teja Belak se je v četrtek suvereno uvrstila v finale preskoka na evropskem prvenstvu v športni gimnastiki v Romuniji, finalni nastop jo čaka v soboto popoldan. Kot sama pravi, možnosti za medaljo nima, želi si še enkrat narediti oba skoka po svojih najboljših močeh.

"Kot sem rekla že včeraj, sem zadovoljna, da mi je uspelo. Napake so pri doskokih, kaj drugega nimam za reči," se je po prespani noči na kvalifikacijski nastop ozrla Belakova.

V kvalifikacijah je končala na petem mestu z oceno 14,217, a je za tretjeuvrščeno Francozinjo Coline Devillard (14, 267) zaostala 50 tisočink. Vmes je bila Madžarka Boglarka Devai (14,233), čisto blizu sta bili tudi šesta Madžarka Zsofia Kovacs (14,175) in Rusinja Angelina Melnikova (14,166). Najboljši v kvalifikacijah sta bili Britanka Elissa Downie (14,433) in Rusinja Marija Paseka (14,412).


Slab dan po prvem nastopu v Cluju je Belakova priznala, da je imela tremo, ki se jo je zdaj znebila. "Vedela sem, da moram narediti in bo dovolj. Včasih sem imela težave s tem, ko sem vedela, da je treba samo narediti. Uspelo mi je. Jutri bom šla sproščeno. Realnih možnosti za medaljo nimam. Z ničemer se ne obremenjujem. Skušala bom čim lepše skočiti. In bo kar bo," pravi Ljubljančanka.

Do zdaj je najboljšo uvrstitev na velikih tekmovanjih zabeležila leta 2013, ko je bila v Moskvi četrta. V finalih je tekmovala še leta 2015 v Montpellierju, ko je bila osma, in lani v Bernu, ko je končala na šestem mestu.

Priložnost za nov rezultatski mejnik bo imela v soboto, čeprav opozarja, da bo do njega prišla težko. "Seveda si želim izboljšati najboljšo uvrstitev do zdaj, četrto mesto. Ampak, če ni realno, ni realno. Naredila bom najboljše kar znam, kaj bo prineslo, bomo videli. Lahko sem četrta, lahko sem osma, glede na to, kako blizu smo bile v kvalifikacijah. Nič ne pričakujem, samo da čim bolje naredim," napoveduje najboljša slovenska telovadka zadnjih let, ki je lani nastopila tudi na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Značke: gimnastika, ep

Članki iz rubrike