oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 22.04.2017 14:27:24

Garnbretova v polfinale z najboljšim dosežkom kvalifikacij

alesfevzer.com
V Chongqingu na Kitajskem se je s kvalifikacijami začela druga letošnja balvanska preizkušnja svetovnega pokala v športnem plezanju. V polfinale sta se uvrstili dve Slovenki; Janja Garnbret s prvim dosežkom kvalifikacij in Katja Kadič, ki je v kvalifikacijah zasedla 15. mesto. Že na prvi oviri pa sta obstala Domen Škofic in Jernej Kruder.

Trenutno najboljša slovenska športna plezalka Garnbretova je dobro formo z uvodne tekme v švicarskem Meiringenu, kjer je v finalu zasedla šesto mesto, prenesla tudi v Azijo. Azijsko turnejo je začela z današnjo brezhibno predstavo v kvalifikacijah.

Osemnajstletna Šmarčanka ni naredila napake, osvojila je vseh pet kvalifikacijskih balvanskih smeri do vrha, vsakega od balvanov pa je preplezala v prvem poskusu. Prvo mesto kvalifikacij si je razdelila z Japonko Miho Nonaka, ki je pokazala enako prepričljivo predstavo kot najboljša Slovenka. Tretja je bila Britanka Shauna Coxsey, zmagovalka uvodne preizkušnje.


Moške kvalifikacije je dobil svetovni prvak v tej disciplini Japonec Tomoa Narasaki, drugi je bil Rus Aleksej Rubcov, tretje mesto pa je pripadlo Korejcu Jongwon Chonu. Zmagovalec uvodne tekme Japonec Kokoro Fujii je zasedel peto mesto.

Oba slovenska predstavnika v moški konkurenci sta tekmovanje končala že v kvalifikacijah. Jernej Kruder, ki je bil v Švici peti, bo tokrat v svojo statistiko vpisal 39. mesto, Domen Škofic pa je bil med 77 tekmovalci na startu 41.

Polfinale in finale bosta na sporedu v nedeljo.

Članki iz rubrike