franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

eu
eu
0 20.02.2024 11:28:42

Sijajen dosežek slepega tekača: Robi navdušil v Dubaju

Žan Rudolf in Robi Kogovšek v družbi trenerja Romana Kejžarja zreta proti svetovnemu prvenstvu, ki bo maja na Japonskem.
ZSIS.SI
Prva tekma velike nagrade atletike je postregla z dobrimi novicami za slovenski parašport.

Slepi tekač Robi Kogovšek je s svojim spremljevalcem Žanom Rudolfom v teku na 400 metrov v Dubaju zasedel drugo mesto. Še več, s časom 56:36 je potrdil normo za svetovno prvenstvo, ki bo v drugi polovici maja letos na Japonskem, to je tudi neuradna B-norma za nastop na prihajajočih paralimpijskih igrah v Parizu. S časom 53:48 je zmagal Husain Mohamed (Bahrain), tretji pa je bil Fred Masisa (56:64).

"Uspelo nam je kljub zahtevnim pogojem na progi! Prvih 200 metrov teka je bil veter v prsa zelo močan. Tudi čas na 200 metrov ni bil ravno vzpodbuden, veliko energije jima je to pobralo. V drugem delu pa sta dobesedno finiširala. Že res, da sta imela veter v hrbet, a nikoli ne pridobiš toliko, kot si izgubil ob teku z vetrom v prsi. Veseli smo, ker je norma dosežena. Vedeli smo, da je Robi pripravljen, svoje pa doda še sama tekma, ki je bila psihična obremenitev, potem pa se je pojavil še veter," je po tekmi iz Dubaja javil glavni trener Roman Kejžar. Rogi je dan za tem startal tudi na 1500 metrov, pristal je na sedmem mestu, malce slabšemu nastopu so botrovale utrujenost in prebavne motnje.

Značke: invalidi, tek

Članki iz rubrike