zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

(sm)
(sm)
0 24.04.2024 11:17:47

Svetovno prvenstvo tik pred vrati

Davor Janžič
BZS
Na začetku maja bo slovenska balinarska reprezentanca nastopila na svetovnem prvenstvu za člane in mešane discipline v francoskem Saint-Vulbasu. Zmagovalec slovenske moške Super lige bo znan 19. maja.

Znana je postava članske reprezentance za svetovno prvenstvo v Franciji. Na začetku maja bodo v Saint-Vulbasu pod vodstvom Davorja Janžiča slovenske barve zastopali Tadeja Petrič, Jure Kozjek, Marko Švara, Martin Zdauc, Anže Petrič in Tadej Premru.

Šesterica v boj za kolajne

Strokovni štab reprezentanc je na pripravah preizkusil pripravljenost kandidatk in kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu za moške in mešane discipline, ki bo na sporedu od 6. do 12. maja v francoskem Saint-Vulbasu. Vodja strokovnega štaba Davor Janžič je za nastop na svetovnem prvenstvu izbral naslednjo postavo:

Tadeja Petrič (mix štafetno zbijanje, mix krog)

Jure Kozjek (posamezno, natančno zbijanje)

Marko Švara (dvojica, mix krog)

Tadej Premru (dvojica)

Martin Zdauc (hitrostno zbijanje, štafetno zbijanje)

Anže Petrič (štafetno zbijanje, mix štafetno zbijanje)

Priprav so se udeležili še Nina Volčina, Polona Premru, Tanja Marc, Eneja Ozbič Primc, Rebecca Martulaš, Gašper Povh in Žan Sodec, zaradi šolskih obveznosti je bil upravičeno odsoten Jaka Štremfel, medtem ko se Erik Čeh vabilu na priprave ni odzval. Reprezentančna selekcija bo nadaljevala s treningi v prihodnjih tednih vse do odhoda na svetovno prvenstvo, na katerem bo nastopilo 21 držav, ki so si nastop izborile na celinskih prvenstvih.

Janžič slavil na 71. Targa d'Oro v Alassiju

Slovenski balinar Davor Janžič je skupaj s klubskimi soigralci iz La Perosine Matteom Mano, Andreo Collletom in Michelejem Dato slavil na najprestižnejšem mednarodnem turnirju četvork v italijanskem Alassiju Targa d'Oro.



Slovo Tonejca od državnega dresa

Večkratni svetovni in evropski prvak Dejan Tonejc je uradno potrdil zaključek svoje igralske poti v slovenski reprezentanci.

"Napočil je trenutek za zaključek igralske kariere v slovenski reprezentanci. Z veseljem se bom spominjal vseh uspehov v reprezentančnem dresu, med njimi seveda najbolj zlatih medalj na svetovnih in evropskih prvenstvih. Veseli me, da v drugi vlogi ostajam del izbrane vrste ter da bom že na svetovnem prvenstvu v Saint-Vulbasu s svojimi izkušnjami lahko v pomoč selektorju Davorju Janžiču ter igralkam in igralcem. Hvala Balinarski zvezi Slovenije in vsem navijačem za podporo ob nastopih v slovenskem dresu," je ob slovesu povedal Dejan Tonejc.

Od dresa z državnim grbom se je tako poslovil še tretji član najuspešnejše generacije slovenskega balinanja, ki pa bo tako kot Davor Janžič in Aleš Borčnik še naprej vpet v reprezentančne selekcije.

Začetek regionalne lige WABL v Postojni

S prvim turnirjem v Postojni se bo v petek popoldne začela nova sezona ženske regionalne lige WABL, v kateri bodo nastopili srbski Novi Beograd, hrvaške ŠB Čavle, Pula in Komiža ter slovenska predstavnika Krim Ljubljana in Postojna. Drugi turnir bo na sporedu sredi septembra v Srbiji, sredi oktobra bo turnir WABL lige gostila Hrvaška, konec novembra pa bo v Srbiji na sporedu finalni turnir najboljših štirih ekip. Prenose tekem boste lahko spremljali na Facebook strani Regionalna boćarska liga in Youtube kanalu Kosci TV.

Zmagovalec superlige bo znan 19. maja

Izvršni odbor Balinarske zveze Slovenije je sprejel sklep, da se bo zaključni turnir superlige nadaljeval 18. in 19. maja v Postojni. V soboto popoldne bo na sporedu drugi polfinalni dvoboj med škofjeloško Trato in Ilirsko Bistrico, zmagovalec pa se bo v nedeljskem finalu pomeril proti sežanski Skali, ki je izločila Zabiče.

Konec zimskega premora

Konec tedna so bili odigrani prvi dvoboji spomladanskega dela prvenstva v 1. in 2. moški državni ligi. Na vrhu lestvice so Planina Kranj, Tržič Orodjarstvo Knific, Rogovila, Loka 1000, Goriška Brda in Cerkniško jezero.

Galerija

Članki iz rubrike