zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

rp
rp
0 25.08.2015 10:02:17

Razmere v Riu Žbogarju ustrezajo

psno
Z regato za kolajne se je v soboto na morju pred Riom de Janeirom končala predolimpijska regata za vse olimpijske razrede. V floti 20. finnov je olimpijsko regatno polje preverjal tudi Vasilij Žbogar, ki je bil 13.

V prvih dneh tekmovanja je bil Izolčan med najboljšo deseterico, v zadnjih dneh pa je nekaj mest izgubil in ostal brez finala najboljše deseterice. "Z rezultatom nisem zadovoljen, sploh po dobrem začetku so apetiti narasli. A s staro opremo, s katero sploh še nisem jadral, in po poškodbi ter precejšnji izgubi treningov kakšnega vidnejšega rezultata niti nisem pričakoval," je o razpletu povedal Vasko.

Naš prvak je v Riu dobil veliko koristnih informacij za olimpijske igre prihodnje leto: "Bistvo te regate je bilo spoznavanje regatnih polj in preverjanje logistike. Med polji so velike razlike, v zalivu je močan tok in skoraj nič vala, na odprtem pa je toka veliko manj in zelo visok val. Ta razlika je zelo pomembna, ker je jadrnico treba prilagoditi posebej za razmere v zalivu in zunaj." 
 


Zaradi zahtevnih razmer in prilagajanj nanje bo v prihodnjih mesecih potrebno na prizorišču opraviti čim več treningov: "Program treningov smo okvirno pripravili, računamo, da bo potrebno na olimpijskem prizorišču opraviti od 40 do 60 dni treningov," je načrte za treninge razkril dobitnik dveh olimpijskih odličij v razredu laser in dodal: "Pomembno je, da mi razmere tu ustrezajo, bomo pa naredili vse, da bom čez slabo leto vrhunsko pripravljen in da bo pripravljena tudi oprema."
 
V zadnjem obdobju se v povezavi z gostiteljem iger veliko govori o onesnaženosti, bakterijah, ki naj bi bile zaradi odplak v vodi: "V zalivu je voda res precej onesnažena in treba je biti zelo pazljiv. Organizatorji se bodo morali kar precej potruditi, da bodo zmanjšali onesnaženost. Na oprtem pa ni tako grozno."

Žbogar je že v teh dneh začel s pripravami na svetovno prvenstvo, ki bo novembra na Novi Zelandiji.

Članki iz rubrike