pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

sta
sta
0 21.11.2015 19:48:35

Dugonjić po načrtih, Klinarjeva z osebnim rekordom na 200 m prosto

Arsen Perić
V Kranju poteka generalka pred decembrskim evropskim prvenstvom v plavanju v 25-metrskih bazenih. Formo sta potrdila prva aduta Damir Dugonjić na 50 m prsno in Radovljičanka Anja Klinar z osebnim rekordom na 200 m prosto, presenečenje je dosežek Roberta Žbogarja na 100 m hrbtno.

Dobro pripravljenost pred EP v Izraelu, to bo med 2. in 6. decembrom, je z dosežkom 27,15 na 50 m prsno prikazal Ravenčan Damir Dugonjić. "Super sem plaval drugih 25 metrov in s tem delom sem zadovoljen. Prvih 25 metrov pa mi tukaj ne pomeni nič, saj startni kamen ne dovoljuje optimalnega začetka, zato sem prvi del plaval bolj za občutek. Tudi jutri na 100 prsno bom plaval podobno in pomembnih bo predvsem drugih 50 metrov," je po tekmi povedal visokorasli Korošec.

Za nedeljski start pa dodaja: "Tukaj ne grem na noben izid več na polno. Vem, da mi res dober izid okrog 58 sekund še manjka, najbližje sem bil v Celju, a morda mi manjka malo prakse na obratih, ki jih je v manjšem bazenu veliko, sam pa treniram predvsem v 50-metrskem. Zdi se mi, kot bi bilo do EP na sporedu kar premalo tekem, a me to prav nič ne skrbi," je še dejal ravenski plavalec, ki bo na bližnjem EP branil zlato na 50 prsno in bron na 100-metrski razdalji.

Prepričljiva je bila tudi Klinarjeva, ki je z 1:57,14 osebni rekord na 200 m prosto popravila za tri desetinke sekunde, prav toliko pa ji je zmanjkalo do novega državnega rekorda, ki bi bil že 85. v njeni karieri. Ob koncu programa je bila z 2:11,67 še prepričljiva na 200 m mešano. "Za nami je zelo naporen teden in zato tokrat nisem šla na državni rekord, seveda pa sem vesela osebnega rekorda. Tudi v vodi se nisem počutila najboljše, kar je dodaten razlog za zadovoljstvo," je po tekmi dejala tekmovalka z Jesenic in dodala, da zdaj komaj čaka na prvenstvo.



Pravo presenečenje pa je dosežek 52,81 njenega klubskega kolega Roberta Žbogarja na 100 m hrbtno, s čimer se je slovenskemu rekordu Mariborčana Blaža Medveška približal na vsega 13 stotink. "Tak izid ni bil ravno pričakovan, a sam sem včasih plaval hrbtno, ob tem pa imam na treningih zelo rad obrate in podvodne dele, kar na 100 m hrbtno pride do izraza. Na EP bom to disciplino plaval bolj za sprostitev, a seveda bo cilj zdaj tudi državni rekord, ko bom primerno spočit, obrit in pripravljen," je ocenil Žbogar, za EP pa še enkrat ponovil: "Moja glavna tekma bo na sporedu po EP v Mariboru, kjer bo prva priložnost, da se približam normi za olimpijske igre, naslednja priložnost bo takoj nato na mitingu v Györu." Temu je z 2:01,80 dodal še zmago na 200 m mešano.

Svoje so pokazali tudi ostali kandidati za EP. Velenjčanka Nastja Govejšek je prepričljivo zmagala na 100 m delfin, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde pa se je na 50 m prsno svojemu državnemu rekordu z 31,36 približala na pol sekunde.

Med mlajšimi plavalci je mladinka Ava Schollmayer dobila obračun z ravensko kadetinjo Janjo Jamšek na 100 m hrbtno, Radovljičan Žan Pogačar je zmagal na 100 m delfin in 1500 m prosto, Ravenčanka Janja Šegel pa je bila druga na 200 m prosto, zmagala pa je na najkrajši 50-metrski razdalji. Na 200 m prsno je zmagal Aljaž Kerč.

Članki iz rubrike