Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 25.11.2015 14:47:30

Prijave potrjujejo možnosti Dugonjića in Klinarjeve

Damir Dugonjić
Arsen Perić
Znane so prijave za bližnje evropsko prvenstvo v plavanju v Izraelu, ki potrjujejo, da je prvi slovenski kandidat za medalje Damir Dugonjić, v boju za medaljo pa ima možnosti tudi Radovljičanka Anja Klinar.

V prijavah, kjer štejejo najboljši izidi tudi z lanskega svetovnega prvenstva v Dohi, je Ravenčan Damir Dugonjić prav z "arabskimi dosežki" na 50 in 100 m prsno drugi za britanskim svetovnim rekorderjem Adamom Peatyjem.

Radovljičanka Anja Klinar je najvišje na 800 m prosto, kjer so pred njo Britanka Jazmin Carlin, Nizozemka Sharon van Rouwendal in Madžarka Boglarka Kapas, prvi dve pa imata zabeležen lanski dosežek z decembrskega SP v Dohi. V tej disciplini so visoko tudi ostale Slovenke, saj je Tjaša Oder 10., Špela Bohinc 13. in Gaja Natlačen 14. Klinarjeva je ob tem še šesta na 400 m prosto, deveta na 400 m mešano in 10. na 200 m delfin.



Visoko je v prijavah uvrščena tudi Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, ki ima 11. prijavljen dosežek na 100 m prsno in 13. na 50 m prsno. Nastja Govejšek je z nedeljskim rekordom na 50 m delfin na 12. mestu med prijavljenimi tekmovalkami. Martin Bau ima 14. prijavljen dosežek na 1500 m prosto in 15. na 400 m prosto.

Prvenstvo v Izraelu bo med 2. in 6. decembrom v Netanyi.

Članki iz rubrike