nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 13.02.2016 07:43:00

Nasvidenje, Rio de Janeiro! Ko je v igri doping, je 16 minut preveč

Italijanski veslač bo zaradi bizarnega zapleta očitno ostal brez nastopa na olimpijskih igrah.

Italijanski veslač Vincenzo Abbagnale bo bržčas ostal brez olimpijskega nastopa v Riu de Janeiru, razlog pa je zamuda na dopinško kontrolo. Kot je sporočila italijanska veslaška zveza, je bil to že tretji dopinški test, ki se ga italijanski tekmovalec ni udeležil, zato mu zdaj grozi dveletna prepoved nastopanja.

Abbagnale je sin nekdanjega dobitnika zlate medalje in sedanjega predsednika zveze Giuseppeja Abbagnaleja. V Riu bi moral biti član italijanskega osmerca, toda udeležba 22-letnika na tekmovanjih pod petimi krogi zdaj visi na nitki.



Kot je sporočila zveza, je Abbagnale 1. februarja na test, ki so ga izvedli izven tekmovanj, zamudil 16 minut. Vzrok naj bi bila okvara avtomobila na poti iz Rima v 100 km oddaljeno vadbeno središče Sabaudia. Če bi šlo za prvo takšno napako, bi mu morda še pogledali skozi prste, toda mladi Abbagnale se je že dvakrat izognil testiranjem. Prvič je na testiranje "preprosto pozabil", drugič pa naj bi prišlo do tehnične napake na napravi, s katero v športnih zvezah nadzirajo, kje se nahajajo športniki, ki se morajo udeleževati dopiških testov.

Abbagnale je na nacionalno protidopinško agencijo sicer poslal pojasnilo zadnjega dogodka, vseeno pa mu bodo, tudi če ne bodo prav strogi, verjetno izrekli vsaj enoletno kazen, to pa pomeni, da bodo olimpijske igre potekale brez njega. Zveza je sicer še sporočila, da je veslač od leta 2013 opravil 15 dopinških testov in se na vseh izkazal za čistega.

Članki iz rubrike