evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 10.05.2016 15:24:13

Čarmanova bo v Kranju še zadnjič skočila v vodo

m24.si
Slovenka plavalka Anja Čarman, udeleženka treh olimpijskih iger, se bo od tekmovalne kariere uradno poslovila na mitingu v Kranju, ki bo od 26. do 29. maja v Kranju. Svoj zadnji skok v vodo bo imela v soboto, 28. maja, ob 16.30 uri, pred začetkom finalnih nastopov kranjskega mitinga.

Ena najboljših slovenskih plavalk v tretjem tisočletju, ki je nastopila na olimpijskih igrah v Atenah, Peking in Londonu, je svoj zadnji nastop imela na svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih decembra 2012 v Istanbulu, potem pa se je posvetila materinstvu in dvakrat rodila.

"Anja bo še zadnjič skočila v vodo pred sobotnimi finalnimi nastopi. Odplavala bo 50 m, kar bo pomenilo tudi njeno uradno slovo. Bojimo se, da bo skupaj z njo poslovil tudi naš klub, saj so nam z mestne občine Kranj za letošnjo sezono namenili 50-odstotkov manj sredstev. Za obrazložitev smo prosili kranjskega župana Boštjana Trilarja in podžupana Borisa Vehovca, vendar nam niti po mesecu dni nista nič odgovorila," je o nič kaj svetli prihodnosti enega najbolj uspešnih slovenskih plavalnih klubov Triglava iz Kranja dejal trener Roni Pikec.



Čarmanova je na mednarodni sceni prvič zablestela leta 2001, ko je v Antwerpnu na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih osvojila zlato medaljo na 400 m prosto, za evropskim rekordom zaostala le nekaj desetink sekunde, premagala pa takrat eno najboljših plavalk na svetu Ukrajinko Jano Kločkovo. Zlato medaljo v kratkih bazenih je osvojila še šest let pozneje v Debrecenu, do srebra pa je na 800 m prosto priplavala v Antwerpnu, leto dni prej v Valencii pa je bila na 200 m hrbtno tretja.

V 50 m bazenu je svoj vrhunec imela na evropskem prvenstvu v Madridu, kjer je bila leta 2004 druga na 200 m hrbtno in na 800 m prosto.

Značke: čarman, plavanje

Članki iz rubrike