nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

gv
gv
0 06.06.2016 09:49:35

Na OI tudi ženska plavalna štafeta

M24.si
Slovenska ženska štafeta na 4 x 200 m prosto je tudi uradno dobila vabilo za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Anja Klinar, Tjaša Pintar, Špela Bohinc in Janja Šegel so si pot na olimpijske igre priplavale maja na mitingu v Kranju, kjer so z 8:00,40 dosegel 16. izid na svetu.

Že na lanskem svetovnem prvenstvu v Kazanu so si olimpijsko vozovnico priborile ZDA, Italija, Kitajska, Švedska, Velika Britanija, Avstralija, Japonska, Francija, Rusija, Brazilija, Kanada in Nemčija. Letos so se z dosežki z evropskega prvenstva v Londonu tja uvrstile še Madžarke, Nizozemke in Španke. Slovenke so na EP neposredni dvoboj z Belgijkami za četrto prosto mesto izgubile, nato pa uspešno opravili popravni izpit na odprtem prvenstvu Slovenije.

"Naš prvi in osnovni cilj v Riu bo napad na nov slovenski rekord, in če nam to uspe, je seveda želja tudi, da koga prehitimo," je uradno vabilo Mednarodne plavalne zveze pokomentiral slovenski selektor Miha Potočnik.



Slovenski rekord 7:59,73 so na evropskem prvenstvu leta 2012 v Debrecenu dosegle Sara Isaković, Anja Klinar, Urša Bežan in Mojca Sagmeister, ki so se takrat veselile tudi bronastega odličja in pripravile eno večjih presenečenj v zgodovini športa. Letos so bila dekleta v Kranju od tega dosežka oddaljena slabih sedem desetink sekunde, do Ria pa v slovenskem taboru napovedujejo formo, novo najboljšo znamko v državi.

Po nastopu v Atenah 2004 in Londonu 2012 bo to že tretji nastop slovenske štafete na olimpijskih igrah, kjer ima pravico nastopa le 16 najboljših reprezentanc na svetu.

Članki iz rubrike