sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

sta
sta
0 18.06.2016 16:37:05

Berčič četrti v Pauju

Anže Berčič
Arsen Perić
Kanuist Anže Berčič je na tekmi kajakašev in kanuistov na divjih vodah za svetovni pokal v Pauju končal tik pod stopničkami.

V soboto si je finale privozil še kajakaš Peter Kauzer in bil na koncu osmi. Pred Berčičem so bili danes le Slovak Alexander Slafkovsky, Francoz Nicolas Peschier in Japonec Takuya Haneda.

"Rezultat je super. Nisem pričakoval, da bom tako visoko s takšno vožnjo. Vožnja ni bila najbolj napadalna oziroma takšna, kot jo običajno odpeljem. V polfinalu sem zelo dobro veslal, v spodnjem delu je bilo nekaj napak in še dva dotika, a čas je bil dober. Bil sem zelo zadovoljen, v finalu pa sem se malo potegnil nazaj. Če povzamem - super rezultat, super trije tedni, na vseh treh svetovnih pokalih sem kazal res dobre in konstantne vožnje. Moram pa še malo izpiliti finala," je po tekmi povedal Berčič in o današnjem nastopu dodal: "Že na začetku me je nekoliko čudno potegnilo, pričakoval sem, da me bo bolj v pravo smer. Na koncu mi čoln ni stekel tako, kot bi si želel. Če bi mi čoln stekel, bi bila vožnja podobna polfinalni. Imel sem srečo, da ni bilo dotikov, saj je bila vožnja nekoliko počasnejša."


V finalu je veslal tudi Peter Kauzer, ki se je med najboljšo deseterico uvrstil z drugim časom polfinala, a bil v finalu osmi. "Nisem zadovoljen, ker sem imel že v polfinalu slabo vožnjo. Malo sem bil živčen, a je bilo dovolj za finale. V finalu pa se mi je od četrtih vrat dalje, ki sem se jih dotaknil, podrla vožnja. Tudi sreče z vodo nisem imel v sedmih protitočnih vratih in vzvratno od enajstih do dvanajstih vrat. Tam sem že vedel, da bo danes težko ponoviti lansko zmago, za piko na i pa me je po prečenju še odneslo nižje. Bolj kot ne sem se mučil skozi celo progo, kar v Pauju ne smeš. Finale je, ampak vožnja ni bila niti približno takšna, kot sem si je želel. To je bil moj današnji domet. Tudi polfinalno vožnjo sem imel slabo, počutil sem se slabo, bil sem kar presenečen nad doseženim časom, ko sem prišel v cilj, saj sem imel dve kar veliki izgubi časa. Potem sem še malce trepetal, ker je bila ena kočljiva situacija in sem čakal, ali bodo dosodili, da sem izpustil vrata ali ne, na srečo mi niso dali 50. Pogledali so posnetek in očitno je bilo vse v meji dovoljenega. Hotel sem popraviti v finalu, ampak danes ni šlo. Z izjemo današnjega dne sem zadovoljen s prvim delom sezone, danes mi je šlo na koncu že vse na živce, je pa dobro izhodišče za zadnji mesec in pol treninga pred OI. Na tem bom gradil in izboljševal svoje vožnje," je ob koncu tekmovalnega dne povedal Kauzer. Zmagal je Španec Samuel Hernanz.

Četverica slalomistov je obstala v polfinalu. Janoš Peterlin je v kajaku na progi, kjer trenira večino leta, zasedel 15. mesto. V kanuju so poleg Berčiča veslali še Jure Lenarčič, Blaž Cof in Benjamin Savšek. Lenarčič je osvojil 17. mesto, Cof 22., Savšek pa 30.

V konkurenci kanuistk sta v petkovih kvalifikacijah nastopili Nina Bizjak in Alja Kozorog, a žal tam obstali. Kozorogova je napredovanje zgrešila za vsega eno mesto. V nedeljo polfinalni nastopi čakajo še kajakašici Evo Terčelj in Ajdo Novak ter dvojec Luka Božič - Sašo Taljat.

Članki iz rubrike