volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sta
sta
0 12.07.2016 20:15:40

Ruska zvezdnica oproščena suma jemanja dopinga

Reuters
Mednarodna plavalna zveza (Fina) je ruski plavalni zvezdnici Juliji Jefimovi poslala pismo in zapisali, da so vsi sumi uporabe prepovedanega meldonija zavrženi, je sporočil plavalkin manager Andrej Mitkov.

Sum zlorabe so odkrili marca letos in jo nato začasno suspendirali, sedaj pa bo lahko nastopila na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Štiriindvajsetletna Rusinja je štirikratna svetovna prvakinja v prsnem slogu in dobitnica bronaste kolajne na 200 m prsno na olimpijskih igrah 2012 v Londonu. Za Jefimovo bi bil to že drugi pozitiven dopinški izvid v karieri; konec leta 2013 so jo suspendirali za 16 mesecev, saj so v njenem vzorcu odkrili anabolične steroide, zato ji je grozila dosmrtna prepoved nastopanja.



"Julija je dobila pismo, ki ga je podpisal vodja protidopinškega oddelka Fine Robert Fox, v katerem je zapisano, da so vse obtožbe o zlorabi mendonija zavržene. Proti njej niso sprožene nobene sankcije in je primer zaključen," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Mitkov.

Vodja ruske plavalne reprezentance Sergej Kolmogorov je za rusko agencijo Tass že povedal, da se bo Jefimova pridružila reprezentanci na OI v Riu.

Značke: jefimova, doping, fina

Članki iz rubrike