bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 17.08.2016 16:17:07

Plavalka Brunijeva kot prva italijanska športnica obelodanila homoseksualnost

Tekmovalka v daljinskem plavanju Rachele Bruni, ki je v ponedeljek osvojila srebro, je prva italijanska športnica, ki je javno razkrila svojo istospolno usmerjenost. Kolajno je posvetila svoji družini, trenerju in dekletu Diletti Faini.

Italijanski mediji in skupine za pravice istospolno usmerjenih so priznanje Brunijeve označili za mejnik za Italijo, kjer je priznavanje istospolnih zvez počasneje potekalo kot v drugih zahodneevropskih državah.

Petindvajsetletna Brunijeva je za italijanski časnik La Reppublica dejala, da to razkritje ni bilo načrtovano. "Od nekdaj sem svojo seksualnost dojemala kot naravno, brez kakšnih stisk," je dejala.



Dodala je, da so za usmerjenost vedeli vsi okoli nje, tako sorodniki, prijatelji in kolegi plavalci. Zato tudi ni načrtovala kar koli obešati na razglasno desko.

Vodja največje italijanske skupine za pravice istospolno usmerjenih Gabriele Piazzoni pa je ob razkritju Brunijeve izrazila upanje, da bo to vodilo v rušenje tabujev tudi v najbolj priljubljenem italijanskem športu - nogometu.

Značke: plavanje, italija, bruni

Članki iz rubrike