Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

vu
vu
0 20.08.2016 15:18:41

Hrvaški selektor dodatno 'začinil' čakanje na finale

Reuters
Nocoj se bosta v vaterpolskem finalu olimpijskih iger v Riu pomerili Hrvaška in Srbija.

Sosedski dvoboj bo seveda primeren razlog, da bodo čustva vseh vpletenih močno razburkana. Še pred samim obračunom pa je hrvaški selektor Ivica Tucak poskrbel, da je napetost še dodatno narasla.

To je naredil z nekoliko provokativno izjavo, s katero je še malce 'spodbodel' tekmece. Zanimivo je, da so se Hrvati pod Tucakovim vodstvom s Srbi pomerili petkrat in slavili na samo eni tekmi, kar štiri so se končale z zmago velikega rivala.



"Imamo izjemno kakovost, zato bo v finalu veliko odvisno prav od nas samih. Smo mirni in osredotočeni samo na tekmo. To bo tekma kt vsaka druga, v kateri bomo imeli dobre in slabe trenutke, pomembno pa je ostati miren in osredotočen," je za Jutarnji povedal Tucak, nato pa hitel razlagati, zakaj je bila na prejšnjih tekmah boljša Srbija. "Mogoče bom zvenel kot norec, mogoče me bo kdo označil za norca, ampak mislim, da je bil glavni vzrok za poraze naše pomanjkanje koncentracije. Imeli smo nekaj črnih trenutkov, ko smo tekmecu pustili, da nas kaznuje. Čeprav je bilo enkrat 4:11, nismo bili niti enkrat daleč. Tri četrtine smo imeli aktiven rezultat, a naredili napake, ki niso značilne za današnjo ekipo."

Nato je dejal, da so Srbi sicer izjemen nasprotnik, ki ga spoštuje, ampak ... : "Ne spremljam njihovih spletnih portalov, a vem, da nas igralci in strokovni štab spoštujejo. V zbirki jim manjka samo olimpijsko zlato odličje. Globoko verjamem, da jim bo tudi po tej tekmi!"

Članki iz rubrike