Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.08.2016 18:29:55

Lochte nič več z brezplačnimi kopalkami

Reuters
Olimpijska afera Lochte, ki je izbruhnila zaradi izmišljene zgodbe ameriškega plavalca, da je bil žrtev roparjev med igrami v Riu, je zdaj dobila še en epilog. Poleg preiskave krovne olimpijske organizacije si je Ryan Lochte nakopal še jezo svojega pokrovitelja. Proizvajalec kopalk Speedo je danes sporočil, da je z Lochtejem prekinil sodelovanje.

Podjetje Speedo USA je sporočilo, da je končalo sodelovanje z ameriškim plavalcem. Obenem bodo del sredstev, ki bi jih po pogodbi sicer dobil plavalec, zdaj namenili dobrodelni organizaciji Save the Children, ki bo dobila 50.000 dolarjev.

"Speedo USA sporoča, da končuje sponzorsko sodelovanje z Ryanom Lochtejem. V več kot desetletju smo uživali v sodelovanju, Ryan je bil pomemben člen naše ekipe, a ne moremo prezreti obnašanja na igrah v Riu, ki je bilo v nasprotju z vrlinami, ki jih zagovarja podjetje," so zapisali v sporočilu za javnost.

Dodali so še, da zelo cenijo njegove uspehe (na OI je zbral kar 12 medalj, od tega šest zlatih), ter da upajo, da bo to zanj izkušnja, iz katere se bo nekaj naučil.



Lochte in še trije ameriški plavalci so med OI v Riu poskrbeli za pravi škandal. Posredovali so zgodbo o tem, da so jih napadli v policiste preoblečeni roparji, izkazalo pa se je, da je bila resnica precej drugačna.

Plavalci so zgodaj zjutraj opiti uničevali inventar na bencinski črpalki, zaradi česar so od njih denar zahtevali oboroženi varnostniki. V dogajanje je posegla tudi policija in med igrami začasno pridržala dva tekmovalca, Lochte se je že pred tem vrnil v domovino, po nekaj dneh pa je svojo preiskavo napovedal še Mednarodni olimpijski komite.

Lochte in preostala trojica so se pozneje sicer opravičili za svoje obnašanje in laži o ropu ter dejanje obžalovali.

Članki iz rubrike