andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 08.09.2016 18:35:41

Lažnivi klukec brez SP

vszi
Lochte deset mesecev brez tekmovanj, je potrdil olimpijski komite ZDA.

Ameriški olimpijski komite (USOC) je plavalca Ryana Lochteja zaradi lažne prijave ropa na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru kaznoval z desetmesečno prepovedjo nastopov, je potrdil USOC. To pomeni, da 32-letni dobitnik 12 olimpijskih kolajn naslednje leto ne bo smel nastopiti na svetovnem prvenstvu v Budimpešti.

Štirimesečne suspenze so dobili trije preostali ameriški plavalci, ki so sodelovali pri incidentu, Gunnar Bentz, Jack Conger in James Feigen. Med olimpijskimi igrami v Riu so podali izmišljeno zgodbo o tem, da so jih po olimpijski zabavi v francoski hiši napadli v policiste preoblečeni oboroženi roparji med vožnjo s taksijem. S tem so zakuhal škandal, ki je imel velike mednarodne in diplomatske razsežnosti. Izkazalo se je, da je bila resnica popolnoma nasprotna.



Lochte, ki je medtem že izgubil nekaj osebnih pokroviteljev, je trdil, da so njega in tri njegove prijatelje v Riu napadli roparji, posnetki na varnostni kamerah pa so potrdili, da je zgodba izmišljena. V resnici so se plavalci v jutranjih urh vračali z zabave, prepolne mehurje spraznili za eno od bencinskih črpalk, pri tem pa je Lochte iz objestnosti poškodoval še reklamni napis na bližnjem zidu.

"Obnašanje vseh vpletenih je nesprejemljivo. Žaljivo in povsem nešportno so se ravnali do naših gostiteljev med OI in povsem spremenili pozornost v škandal namesto v zgodovinski dosežek ameriškega športa na OI," je pojasnil generalni direktor USOC Scott Blackmun.

Članki iz rubrike