mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 14.11.2016 14:41:39

Na SP v Kanado četverica plavalcev

Z mitingom v Zagrebu se je iztekel rok za doseganje norm za nastop plavalcev na svetovnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih, ki bo med 6. in 11. decembrom v Kanadi. Na SP v Windosrju bodo nastopili Peter John Stevens, Martin Bau, Nastja Govejšek in Gaja Natlačen.

O samih ciljih na SP Potočnik meni: "Norme so bile naravnane na 16. mesto, kar je ciljna uvrstitev za nastopajoče. Za najvidnejšo uvrstitev pa bo glede na osvojeno medaljo na letošnjem EP kandidiral Peter John Stevens, ki ga vidim vsaj v finalu na 50 m prsno, če bo na dan tekmovanja seveda v pravi formi."


O sila majhni odpravi selektor, ki se mu s SP izteka mandat, pravi: "Več kot še enkrat toliko plavalcev z normo je ostalo doma. Tudi na papirju najmočnejši olimpijci Anja Klinar, Damir Dugonjić in Tjaša Oder, so nastop odpovedali. Norme so imeli tudi mlada Janja Šegel, Tjaša Vozel in Robert Žbogar. Zelo blizu je bilo še nekaj plavalcev, nazadnje v Zagrebu Tara Vovk."

Vsi omenjeni in še peščica mladih pa so z mislimi že pri svetovnem prvenstvu, ki ga bo julija prihodnje leto gostila Budimpešta. O dolgoročnejših ciljih Potočnik ni želel razpravljati, saj poudarja, da je to zadnja tekma v njegovem mandatu. "Na Plavalni zvezi Slovenije smo dobili novo vodstvo. Zapluli smo v novo zgodbo in zdaj vsi čakamo novega selektorja in nove kriterije, ki jih plavalci in trenerji potrebujejo čim prej."

Značke: kanada, plavanje

Članki iz rubrike