Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 01.12.2016 14:49:57

Madžarski plavalci dosegli svoje

Katinka Hosszu
Reuters
Osem mesecev pred svetovnim prvenstvom v Budimpešti je odstopil predsednik madžarske plavalne zveze Tamas Gyarfas, tudi član Mednarodne plavalne zveze, ki je bil na čelu madžarske kar 23 let. Do menjave je prišlo po večmesečnih obtožbah in zahtevah po njegovi menjavi s strani vrhunskih plavalcev, ki so mu očitali nedemokratično vodenje zveze.

"Želim si, da skupščina najuspešnejšega madžarskega športa kmalu najde primernega kandidata," je v sporočilu za madžarsko tiskovno agencijo zapisal Gyarfas in dodal: "Odstopam s predsedniškega mesta, ker menim, da lahko športu tako najbolj pomagam."


Med ostrimi kritiki predsednika je bila tudi ta čas najboljša plavalka na svetu Katinka Hosszu. Trikratna olimpijska in svetovna prvakinja se je pri tem posebej izpostavila, saj deluje neodvisno od zveze in njenih sredstev. "Konča se tudi najtemnejša noč in vzide sonce," je na facebooku zapisala plavalka. Ob njej je bil oster do predsednika tudi Daniel Gyurta, svetovni prvak na 200 m prsno.

Gyarfas sodi med novonastale bogataše tranzicije na Madžarskem, ki ima dobre povezave v medijih in politiki, zato je bil boj plavalcev za njegovo zamenjavo izredno dolgotrajen.

Članki iz rubrike