pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 16.02.2024 20:38:32

Na svetovnem prvenstvu še 12. mesto za Nežo

profimedia
Slovenska plavalka Neža Klančar je na svetovnem prvenstvu v plavanju v Dohi v polfinalu na 50 m delfin s časom 26,08 osvojila 12. mesto. Plavalka ljubljanske Olimpije je imela dopoldne v kvalifikacijah 11. dosežek, čas pa je bil stotinko boljši kot popoldanski polfinalni.




V polfinalu je slovenska plavalka nastopila v drugi skupini na sedmi progi, na koncu pa s časom 26,08 končala na šestem mestu, skupno pa jo je to pripeljalo na 12. mesto.

Švedska svetovna rekorderka Sarah Sjoestrom, ki je že dopoldne prevladovala s 24,88, je dobila tudi polfinale (25,08), drugi dosežek je imela Francozinja Melanie Henique s 25,27, tretja pa je bila v polfinalu Egipčanka Farida Osman (25,80).



Za finale je bilo potrebno plavati 25,97, to je bil sedmi dosežek polfinala Avstralke Brianne Throssell, medtem ko sta si osmo mesto v polfinalu razdelili Nemka Angelina Kohler in Grkinja Ana Ntuntunaki s stotinko slabšim dosežkom. Za zadnje mesto sta se ti tekmovalki nato pomerili še enkrat v dodatni tekmi, v kateri pa je Nemka plavala 25,79 ter si tako priborila zadnjo vstopnico za sobotni finale.

"Z nastopom nisem zadovoljna, nisem izpolnila cilja, da bi se uvrstila v finale. Finale je bil definitivno dosegljiv, a to je očitno moja trenutna forma. Gremo naprej, jutri me čaka nov dan in novo plavanje," je po polfinalu za Plavalno zvezo Slovenije dejala Klančar.

Janja Šegel je danes dopoldne na 200 m hrbtno z 2:17,31 zasedla 22. mesto. Obe slovenski plavalki se bosta še enkrat predstavili v soboto. Klančar ima prijavljen nastop na 50 m prosto, pa tudi v štafeti 4 x 100 m mešano, kjer bosta ob njej in Šegel nastopili še Tara Vovk in Hana Sekuti.

Značke: plavanje, sp

Članki iz rubrike