zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 24.04.2024 22:10:49

Slovenski jadralci v igri za olimpijske norme

WS
Na Regati zadnje priložnosti v Hyeresu, kjer delijo še zadnje olimpijske norme, so po današnjih plovih Toni in Marina Vodišek v formuli kite ter Lina in Val Eržen v razredu iQFOiL pred četrtkovimi odločilnimi nastopi v zelo dobrem položaju, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

Večino tekmovalcev čakajo še zadnji kvalifikacijski plovi, najboljših deset kajtarjev in jadralcev razreda iQFOiL pa v četrtek samo še finalni nastopi.

V formuli kite so danes odjadrali štiri regate. Toni Vodišek je prvo končal na 12. mestu, potem pa prijadral še tri druga mesta in ostaja na drugem mestu tudi skupno. Preskočil bo polfinalne nastope in jadral neposredno v finalu. "Intenziven dan na vodi s super močnimi vetrovi, a kljub temu smo obvladali velike kajte. Kljub padcu v prvi regati sem si nato zagotovil tri druga mesta. Jutri grem neposredno v finale, saj sem trenutno na drugem mestu v skupnem seštevku," je za jadralno zvezo dejal Vodišek.

Dekleta v tem razredu so tudi danes odjadrala tri regate. Marina Vodišek jih je končala na šestem, sedmem in 11. mestu in ostaja na skupnem osmem. V četrtek jo čakajo polfinalni in morda tudi finalni nastopi.



Obe floti v iQFOiL sta danes odjadrali po tri regate. Val Eržen je prvo končal na 20. mestu, drugo na tretjem ter zadnjo na devetem, kar je dovolj za uvrstitev med deseterico, na deseto mesto in nastop v finalnih regatah za najboljših deset. Nastop med najboljšimi si je prislužila tudi Lina Eržen, ki je prvo današnjo regato končala na sedmem mestu, drugo na desetem ter zadnjo na devetem mestu, dan je končala kot skupno osma.

Flota 470 mix je odjadrala dva plova. Tina Mrak in Jakob Božič ostajata skupno četrta. Martin Fras in Mija Škerlavaj ostajata na istem, 26. mestu. V ILCA 6 so danes odjadrali dva plova, Lin Pletikos je danes v cilj prijadrala kot 11. in tretja ter ostaja na skupnem četrtem mestu. Alenka Valenčič je oba plova končala na 26. mestu in je skupno na 31. Žan Luka Zelko v ILCA 7 je prvi današnji plov končal na šestem mestu, Luka Zabukovec pa na 56. mestu.

V ženskem razredu ILCA 6 so za olimpijske igre na voljo še tri mesta, v 470 mix še štiri mesta, v ženski formuli kite pet mest, v moškem iQFOiL se Val Eržen poteguje za eno od šestih mest, Lina Eržen v ženskem iQFOiL pa za eno od sedmih olimpijskih mest.

Značke: jadranje, hyeres

Članki iz rubrike