podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

jb
jb
0 08.01.2015 10:11:29

Ni res, kar govori Bedene, pravijo veljaki

Nikola Miljković
Mednarodna teniška zveza ne ve nič o želji Aljaža Bedeneta, da bi igral za Veliko Britanijo.

Včeraj smo poročali, da Aljaž Bedene odšteva dneve do trenutka, ko bo tudi uradno postal državljan Velike Britanije, toda zgodba je več kot očitno dobila nepričakovan zasuk. In sicer v smer, ki je Ljubljančana zagotovo spravila v slabo voljo.


Mednarodna teniška zveza (ITF) je namreč na njegove besede, da je vso potrebno dokumentacijo za menjavo teniškega državljanstva oddal do konca leta, odgovorila, da to ne drži. Pravijo, da s strani Bedeneta niso dobili ničesar, če je to res, potem je 25-letnik dejansko zamudil zadnji vlak. Z novim letom je namreč v veljavo stopilo novo pravilo, ki prepoveduje, da bi teniški igralec v Davisovem pokalu zaigral za dve različni reprezentanci. Bedene je že igral za Slovenijo, če je torej zamudil postavljen rok, so se sanje o tem, da bi igral za Veliko Britanijo, razblinile.

No, toda Bedene bi se lahko na odločitev vseeno pritožil, in sicer na podlagi dejstva, da je za britanski potni list zaprosil še pred 31. decembrom 2014 in da ni njegova krivda, če ga še vedno ni dobil. Toda ne glede na vse bo odločitev v vsakem primeru v rokah ITF, ki bo v primeru pritožbe naknadno odločala, ali Bedene dejansko lahko igra za Otočane ali ne. Kakorkoli, Bedenetove možnosti za igranje v Davisovem pokalu za svojo drugo domovino so zdaj precej manjše, ne glede na vse pa seveda lahko brez težav zamenja državljanstvo in potem kot Britanec igra na vseh posamičnih turnirjih.

Članki iz rubrike