stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 14.04.2015 12:58:11

Rekordni Roland Garros

vszi
Letošnje OP Francije se lahko pohvali z rekordnim denarnim nagradnim skladom.
Kot so sporočili organizatorji French opna, so zagotovili še dodaten znesek v višini treh milijonov evrov, kar pomeni, da se bodo tenisačice in tenisači na igriščih Roland Garrosa borili za 28 milijonov evrov.

V primerjavi z lanskim turnirjem, na katerem je med posamezniki slavil Rafael Nadal, pri posameznicah pa Marija Šarapova, bo denarni sklad višji za dvanajst odstotkov. Turnir se bo začel 24. maja.


V primerjavi s preostalimi tremi turnirji za grand slam bo pariški nagradni sklad kljub astronomskemu znesku najskromnejši. Organizatorji OP Avstralije v Melbournu so zagotovili denarni sklad v višini 30,3 milijona evrov, lani v Wimbledonu je bilo za nagrade namenjenih 39,8 milijona evrov, medtem ko so na OP ZDA v New Yorku med udeleženci turnirja razdelili 36,3 milijona evrov.

Levji delež povečanega nagradnega sklada na igriščih Roland Garrosa bo po zagotovilih francoskih prirediteljev namenjen tistim igralkam in igralcem, ki bodo izpadli v prvem tednu tekmovanja, kar je tudi v skladu s siceršnjimi prizadevanji, da bi od večjih proračunov več ostalo tudi igralkam in igralcem, ki se od turnirja poslovijo že v uvodnih štirih krogih.

Članki iz rubrike