favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 13.10.2015 10:12:18

Australian open s še bogatejšim nagradnim skladom

vszi
Prireditelji prvega teniškega turnirja za grand slam v sezoni bodo za novo januarsko izvedbo odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu zagotovili še bogatejši nagradni sklad.

Ta bo skupno višji za deset odstotkov in bo znašal 44 milijonov avstralskih dolarjev oziroma 28,4 milijona evrov, kar je štiri milijone avstralskih dolarjev več.

Branilca naslova na turnirju, ki se bo začel 18. januarja prihodnje leto, bosta Novak Đoković med posamezniki in Serena Williams pri posameznicah.



Prihodnji turnir, ki ga številni po svetu označujejo kot "happy slam" oziroma "srečni slam", bo pomenil zadnji turnir za avstralskega veterana Lleytona Hewitta, ki se namerava po turnirju v Melbournu pri svojih 34 letih upokojiti. Na turnirju bo dvakratni zmagovalec turnirjev velike četverice, leta 2001 je slavil v Wimbledonu in na US opnu, nastopil s posebnim povabilom organizatorjev (wild card). Avstralski veteran doma v Melbournu še ni osvojil šampionske lovorike, najvišje se je na tem turnirju, vse do finala, prebil leta 2005, v katerem pa ga je premagal Rus Marat Safin. Hewitt bo zaigral na svojem že 20. OP Avstralije.

Avstralec je bil najmlajši vodilni teniški igralec na svetovni jakostni lestvici ATP. Številka 1 je postal 19. novembra 2001, ko je imel komaj 20 let. Hewitt se ne bo poslovil od športa, ki se mu je predajal od najmlajših nog, saj namerava prevzeti naloge kapetana v avstralski reprezentanci za teniški Davisov pokal. Hewitt trenutno na lestvici ATP zaseda 296. mesto.

Članki iz rubrike