oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

db
db
0 17.11.2015 13:56:52

Bedene trepeta za nastop v finalu Davisovega pokala

Twitter
Številka dve britanskega tenisa bo danes izvedela, ali lahko svojo novo domovino zastopa v finalu Davisovega pokala.

Aljaž Bedene, ki je marca 2015 prvič zaigral pod zastavo Velike Britanije, je v Davisovem pokalu trikrat igral za reprezentanco Slovenije.

Po (novih) obstoječih pravilih tekmovanja noben tenisač ne sme igrati za dve državi, toda Bedene in britanska zveza sta našla razlog za pritožbo. Ljubljančan je namreč za državljanstvo zaprosil že pred začetkom leta 2015, ko je novi pravilnik stopil v veljavo.

Mednarodna teniška zveza (ITF) bo v torek ob 18. uri na zasedanju v Pragi odločala o Bedenetovi usodi. Za Veliko Britanijo je vprašanje sila kočljivo, saj Andyja Murraya in druščino od velikega finala Davisovega pokala proti Belgiji v Gentu loči le še dober teden.

BEDENE: SANJAM O IGRANJU


"Pogovarjal sem se z ostalimi igralci na Touru in veliko jih je reklo, da bi moral igrati, kar je pomembna stvar. Dolgo sem se veselil igranja za VB. Vem, da je primer zahteven, a sem optimističen," je za BBC dejal Bedene, ki igra v življenjski formi (45. mesto na ATP lestvici).

"Sanjam o tem, da ugodijo moji pritožbi in šele nato bom sanjal o igranju. Toda nočem se vsiliti v ekipo, saj nočem kvariti ekipnega duha, ki je boljši kot kdajkoli. Preden dobim morebiten poziv, bi želel govoriti z ostalimi igralci v reprezentanci in videti, kaj si mislijo o moji pridružitvi. Bomo videli - korak za korakom," je dodal Ljubljančan, ki že od leta 2008 živi na Otoku. Če bo ITF ugodila pritožbi, ga lahko kapetan naknadno uvrsti v izbrano vrsto.

LE ŠE EN MED STOTERICO
V britanski ekipi za Davisov pokal bo ob prvem igralcu Murrayju še njegov starejši brat, specialist za igro dvojic, Jamie Murray, James Ward, Kyle Edmund in Dominic Inglot.

Murrayja bosta skušala Britanijo popeljati do zgodovinske prve zmage v tem tekmovanju po letu 1936. Vseh devet naslovov zmagovalcev so britanski tenisači osvojili od 1903 do 1936. Ob Murrayu in Bedenetu je edini Britanec v prvi stoterici Edmund (99. mesto).

Članki iz rubrike