evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

tu
tu
0 22.11.2015 21:09:11

Ne konca ne kraja Đokovićevi prevladi

Reuters
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je sezono 2015 končal z zmago na zaključnem turnirju.

V Londonu je v finalu Đoković, prvi nosilec, premagal tretjepostavljenega Švicarja Rogerja Federerja s 6:3, 6:4 po uri in 20 minutah igre.

Đoković se je z zmago na zaključnem tekmovanju sezone tudi oddolžil švicarskemu tekmecu, ki je v skupinskem delu pred dnevi zmagal s 7:5, 6:2. Za zmago je srbski teniški as dobil novih 1300 točk za lestvico ATP, na bančni račun pa dobra dva milijona dolarjev.

Za Đokovićem je ena najboljših sezon v karieri, kronal pa jo je s četrto zaporedno zmago na zaključnih turnirjih, kar doslej ni uspelo še nikomur. Skupno je zdaj pri petih takšnih uspehih, s čimer se je pridružil Petu Samprasu in Ivanu Lendlu. Eno več ima sicer Federer, a je zadnja zmaga na zaključnih turnirjih zdaj oddaljena že štiri leta (2011).

Srb je slavil leta 2008 v Šanghaju ter nato še v letih 2012, 2013, 2014 in 2015, ko so tekmovanje vsakič priredili v britanski prestolnici.

V prav tako rekordnem 15. finalu na turnirjih v sezoni Đoković ni pokazal milosti. Za 82. uspeh na 88 posamičnih dvobojih sezone je potreboval manj kot uro in pol, tekmecu je še dovolil, da se je v drugem nizu približal oziroma izenačil na 3:3 in 4:4, potem pa je bilo upov za Federerja konce.


V medsebojnih dvobojih pa je zdaj med Srbom in Švicarjem po 44 obračunih izid neodločen, 22:22.

"Vesel sem in ponosen. Zahvala gre moji ekipi, saj je bila sezona res izjemno težka. Zdaj si bom vzel nekaj tednov počitka, se posvetil družini in izklopil teniški svet, potem pa se bom že začel pripravljati na novo sezono. Ta, ki se je končala, pa se ne bi mogla izteči na lepši način. Ena najboljših v mojem življenju," je po prejemu pokala dejal srbski igralec in nato čestital še svojemu trenerju, nekdanjemu zvezdniku Borisu Beckerju, ki danes praznuje 48. rojstni dan.

"Igral sem po najboljših močeh. Celoten turnir ni bil slab, imel sem nekaj izjemnih točk, toda več ni bilo mogoče. Čestitke Novaku, sezona pa je bila res dolga in naporna," je črto pod London potegnil še poraženi Federer.

Švicar je s porazom tudi dokončno potrdil Škota Andyja Murrayja kot številko dve na lestvici ATP ob koncu leta, na prvem mestu je seveda neulovljiv zmagovalec 11 turnirjev Đoković.

Izid, finale
Novak Đoković (Srb/1) - Roger Federer (Švi/3) 6:3, 6:4
Značke: djoković, federer

Članki iz rubrike