Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 24.07.2016 12:02:24

Karlović in Monfils v finalu Washingtona

Reuters
Francoz Gael Monfils, drugi nosilec teniškega turnirja v Washingtonu (1.629.475 dolarjev nagradnega sklada), se bo v finalu pomeril proti Hrvatu Ivu Karloviću.

Monfils je v polfinalu s 6:4 in 6:0 v veliki vročini premagal Alexandra Zvereva, sedmega nosilca iz Nemčije, Karlović pa je s 6:4 in 6:4 izločil šestega nosilca, Američana Steva Johnsona.

Monfils bo skušal osvojiti svojo prvo turnirsko zmago izven Evrope. Devetindvajsetletni Francoz je svojo zadnjo zmago v finalu zabeležil leta 2014 v domačem Montpellierju. Ivo Karlović se bo pri sedemintridesetih letih potegoval za drugo zaporedno slavje na turnirjih ATP v dveh tednih. Svojo sedmo turnirsko zmago je dosegel prejšnji konec tedna v Newportu, ko je postal najstarejši zmagovalec posamičnih final ATP po letu 1979.

"Bilo je tako vroče, da sem nekajkrat pomislil, da bi kar legel na igrišče in končal dvoboj. Pa sem vseeno nadaljeval," je dejal Karlović po polfinalni zmagi, pri kateri so v "kotlu" igrišča namerili tudi prek 40 stopinj Celzija.

DAVISOVA IN WICKMAYERJEVA V FINALU WASHINGTONA


Lauren Davis in Belgijka Yanina Wickmayer bosta igrala v finalu teniškega turnirja v Washingtonu (250.000 dolarjev nagradnega sklada). Sedma nosilka iz Belgije je v polfinalu ugnala šesto igralko turnirja Julijo Putincevo iz Kazahstana s 6:4 in 6:2, v dvoboju nepostavljenih Američank pa je Davisova odpravila Jessico Pegulo s 6:2 in 6:3.

VENUS WILLIAMS NA PRAGU 50. ZMAGE
Američanka Venus Williams je v polfinalu teniškega turnirja v domačem Standfordu (687.900 dolarjev nagradnega sklada) premagala rojakinjo Alison Riske s 6:1 in 7:6 (2) in se bo v finalu potegovala za petdeseto posamično turnirsko zmago; prav v Stanfordu je pred 22 leti začela svojo poklicno teniško pot.

Prva nosilka bo v finalu igrala s tretjo postavljeno Britanko Johanno Konto, ki je v drugem polfinalu s 6:4 in 6:2 ugnala Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, drugo nosilko. Konta, 18. na svetovni lestvici, bo prvič v karieri igrala v finalu turnirjev WTA, januarja pa je zaigrala v polfinalu odprtega prvenstva Avstralije in nato še junija v Eastbornu.

Šestintridesetletna Williamsova, ki je v Stanfordu že zmagala leta 2000 in 2002, je devetinštirideseto turnirsko zmago zabeležila februarja letos na Tajvanu, do tega ima v svojih vitrinah priznanja za sedem osvojenih turnirjev za veliki slam.

Članki iz rubrike