zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 07.08.2016 21:32:14

Hercogova v 1. krogu končala OI v Riu

Grega Wernig
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je na olimpijskem turnirju v Rio de Janeiru hitro končala nastope.

Petindvajsetletna Hercogova, ki je na igre prišla naknadno po številnih odpovedih, je v 1. krogu morala priznati premoč 22-letni Portoričanki Monici Puig, 37. igralki sveta, ki je slavila s 6:3 in 6:2.

Štajerka je šla v dvoboj z majhnimi možnostmi, kljub vsemu pa s pozitivnim razmerjem zmag in porazov 2:1. A Mariborčanka v zadnjih sezonah zaostaja za nekdanjimi dosežki. Puigova je to letos z zmago potrdila že januarja na turnirju v Sydneyju, danes pa je pa dodala drugo letošnjo zmago. Ob tem je Hercogova priznala, da v Rio ni prišla najbolje pripravljena: "Kolikor denarja, toliko muzike. Prišla sem z dopusta. Vse je bilo na vrat na nos, a vseeno sem vesela, da sem dobila še eno priložnost na olimpijskih igrah."

Hercogova je dobro začela dvoboj, že v prvi igri je odvzela servis tekmici, zatem pa "break" potrdila z zmago na svoj začetni udarec. Po vodstvu z 2:0 v igrah, pa se je začelo lomiti. Portoričanka je v četrti igri Slovenki vrnila z enako mero in izenačila na 2:2, v osmi igri pa z novim "breakom" povedla s 5:3. Zmago v prvem nizu je potrdila z gladko zmago v deveti igri.



V drugem nizu je Hercogova korak s Portoričanko držala do pete igre, v kateri je izgubila na svoj servis. Puigova je zatem v sedmi igri naredila še en "break", po približno uri igre pa unovčila tudi zaključno žogico za napredovanje v 2. krog.

"Lahko bi pokazala nekaj boljšo igro, a pogoji so bili zelo zahtevni in vse skupaj moram pozabiti in se osredotočiti na nadaljevanje sezone. V naslednjih tednih me v pripravi na US Open čaka še veliko dela. Tako je, punce igrajo dobro in na srečo se ne da nikogar dobiti," je še po tekmi pokomentirala Slovenka, 98. na lestvici WTA.

Precej težav je imela Slovenka predvsem s prvim servisom, kar je mlajša tekmica izkoristila za zmago po vsega 60 minutah igre. "Z vetrom se je znižal procent prvega servisa in Monica je agresivna igralka, ki izkoristi vsako lažjo žogo. Brez prvega servisa pa začenjaš vsako točko v defenzivi."

Značke: tenis, hercog

Članki iz rubrike