nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 13.08.2016 07:45:34

TENIS V RIU: Krvnica Polone Hercog v finalu posameznic

vszi
V konkurenci posameznic se bosta v sklepnem obračunu za zlato pomerili Nemka Angelique Kerber in presenetljiva Portoričanka Monica Puig.

V turnirju posameznic sta znani obe udeleženki sklepnega dvoboja za zlato odličje. To sta Nemka Kerberjeva in Portoričanka Puigova. Komaj 34. igralka s svetovne lestvice WTA 22-letna Portoričanka Puigova je na poti do svojega največjega dosežka v karieri, prve olimpijske kolajne, izločila tri članice prve dvajseterice, Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo, 19. igralko sveta, četrto igralko Španko Garbine Muguruza ter v polfinalu Čehinjo Petro Kvitovo, 14. igralko sveta s 6:4, 1:6, 6:3. Puigova je v uvodnem krogu izločila tudi edino slovensko teniško predstavnico Polono Hercog. 

Druga igralka sveta Kerberjeva, letošnja zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije in finalistka Wimbledona, v obeh finalih se je merila z Američanko Sereno Williams, je brez izgubljenega niza s 6:3, 7:5 v polfinalu Ria ugnala Američanko Madison Keys. Boj za tretje mesto bosta odigrali dvakratna zmagovalka Wimbledona Kvitova in Keysova. 

Prav nobena od udeleženk odločilnega boja najboljše četverice za kolajne z olimpijskih iger še nima odličja. Američanka Serena Williams zaradi zgodnjega izpada v osmini finala ne bo branila olimpijskega zlata iz Londona, lastnica londonskega srebra Rusinja Marija Šarapova je Rio izpustila zaradi dopinške prepovedi, bronasta v Londonu Belorusinja Viktorija Azarenka pa se je za nekaj časa umaknila zaradi nosečnosti.


NADAL Z DEL POTROM, MURRAY Z NIŠIKORIJEM
Španski teniški igralec Rafael Nadal se bo v polfinalu olimpijskega teniškega turnirja v Riu pomeril z Argentincem Juanom Martinom del Potrom. Branilca naslova Britanca Andyja Murrayja v polfinalu čaka Japonec Kei Nishikori. 

Nadal, tretji nosilec, je v četrtfinalu premagal domačega brazilskega aduta Thomaza Belluccija z izidom 2:1 v nizih, z 2:6, 6:4, 6:2. Del Potro pa se je drugič po Londonu prebil v polfinale, potem ko je v dveh nizih s 7:5, 7:6 (4) odpravil Španca Roberta Bautisto Aguta.

V polfinale Ria se je prebil tudi branilec naslova Britanec Andy Murray, potem ko ga je namučil Američan Steve Johnson, ki mu je vzel drugi niz. Murray, drugi nosilec, je slavil z 6:0, 4:6, 7:6 (2), za vstopnico v finale se bo pomeril z Japoncem Nishikorijem, četrtim nosilcem, ki je v četrtfinalu izločil Francoza Gaela Monfilsa, šestega nosilca, s 7:6 (4), 4:6, 7:6 (6).

Brazilec Bellucci je v nogometnem vzdušju silovite navijaške podpore s tribun v prvem nizu presenetil štirinajstkratnega zmagovalca turnirjev za grand slam, a v naslednjih dveh je nadzor znova prevzel Španec in preprečil novo senzacijo na že tako velikih presenečenj polnem teniškem olimpijskem turnirju.

Nadal je na olimpijskih igrah že okusil slast velikega zmagoslavja, pred osmimi leti na igrah v Pekingu je osvojil prvo in za zdaj edino najžlahtnejše olimpijsko odličje. Pred štirimi leti v Londonu pa ni dobil priložnosti za obrambo naslova, potem ko je tik pred začetkom iger odpovedal nastop zaradi poškodbe kolena.

Nadal je postal osmi igralec v odprti dobi, ki je vpisal vsaj 800 zmag v teniških dvobojih v karieri. Na prvem mestu te lestvice je Američan Jimmy Connors (1256), drugi je Švicar Roger Federer 1080, tretji Čeh Ivan Lendl (1068). Pred Nadalom so na lestvici še Argentinec Guillermo Vilas (929), Američana John McEnroe (877) in Andre Agassi (870) ter Šved Stefan Edberg (801).

Zanimivo je, da sta tako argentinski as kot španski šampion na letošnjem olimpijskem turnirju nastopila po vrnitvi v karavano zaradi poškodb. Argentinec del Potro, bronasti iz Londona, je v uvodnem dvoboju izločil prvega igralca sveta Novaka Đokovića. Del Potro je na igrah v Londonu izgubil proti kasneje srebrnemu Federerju, v dvoboju za tretje mesto pa je ugnal Đokovića.

Del Potra so po četrtfinalni zmagi, v katerem je izstrelil 42 winnerjev, prevzela čustva ter je zajokal, tudi kot posledica hudih naporov, ki jih je prestajal doslej v Riu. Sedemindvajsetletni argentinski velikan, skoraj dvometraš, je veljal za zelo obetavnega igralca, ki bi krojil razmere povsem na vrhu, če ne bi imel težav s poškodbami. Leta 2009 je na OP ZDA osvojil svoj prvi in edini naslov na turnirjih za grand slam. Zadnji dve sezoni je v večjem delu izpustil, saj je moral prestati kar tri operacije na levem zapestju, na turnir v Riu pa se je prebil z zamrznjenim statusom 141. igralca sveta.


Značke: tenis, puig, hercog

Članki iz rubrike