Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 29.08.2016 22:36:15

Polona Hercog v New Yorku ni imela možnosti

Reuters
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je zaključila z nastopi v New Yorku.

Edina slovenska predstavnica med posameznicami v glavnem delu zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni v New Yorku Polona Hercog je že končala nastope na igriščih Flushing Meadows. Mariborčanka je predala uvodni dvoboj proti drugi igralki sveta in eni izmed glavnih favoritinj za lovoriko Nemki Angelique Kerber, po zaostanku z 0:6, 0:1.

Hercogova, ki je na najnovejši lestvici WTA zdrsnila na 120. mesto, favorizirani Nemki na osrednjem stadionu Arthurja Asha ni vzela niti ene igre. Najboljša slovenska igralka se je v letih 2011, 2014 ter 2015 prebila v drugi krog Flushing Meadowsa, tokrat je obstala že pred prvo oviro, ki je bila postavljena zelo visoko.

Mariborčanka s popotnico najslabše uvrstitve v zadnjih osmih letih oziroma, odkar se je njena teniška kariera začela vzpenjati, proti favorizirani Kerberjevi, ki je v življenjski formi, ni imela pravih možnosti. Kerberjeva je leta 2011 prišla v polfinale, tokrat pa meri nekoliko višje. Na lestvici WTA je na drugem mestu, letos je z igranjem tenisa zaslužila okrog pet milijonov dolarjev.

Že samo slednje dejstvo je tehtnico nagnilo stran od Hercogove, ki je letos z nastopi zaslužila okrog 207.000 dolarjev. Letos je Hercogova dobila le šestnajst dvobojev oziroma manj kot polovico, s turnirskimi nagradami pa je zaslužila desetino tistega, kar je prej v desetih letih (2,2 milijona dolarjev).

Petindvajsetletna slovenska igralka, ki je najvišjo uvrstitev v karieri dosegla septembra 2011, ko je bila 35. igralka sveta, se tri leta starejši Nemki ni upirala, svoje pa so naredile tudi visoke temperature, ki so v New Yorku presegle 30 stopinj Celzija.

Po sedmih igrah je bilo vsega konec, v naslednji krog je proti pričakovanjem hitro napredovala letošnja zmagovalka prvega turnirja za grand slam v sezoni OP Avstralije v Melbournu in finalistka Wimbledona, ki je na generalki pred OP ZDA v Cincinnatiju s porazom v finalu zapravila prvo priložnost, da na lestvici WTA prehiti Američanko Sereno Williams, ki na US opnu lovi še sedmi naslov. Nova priložnost za skok na vrh se ji ponuja prav v New Yorku.


"Seveda si nisem na takšen način želela zmagati, ampak kar je, je, trenutno igram zelo dobro in se tudi tako počutim. Ko bo prišel ta dan, bom zelo vesela, ampak trenutno se posvečam zgolj naslednjemu dvoboju, počasi, korak za korakom," je po zavezani kravati slovenski igralki in zmagi po predaji dejala Kerberjeva. Hercogova se ni najbolje počutila, visoke temperature pa so vse še poslabšale, tako da je slovenska igralka po prvih petih igrah zahtevala zdravniško pomoč ter pomoč trenerja.

Kerberjeva se bo v 2. krogu pomerila s Hrvatico Mirjana Lučić-Baroni, 57. igralka sveta, ki je v dveh nizih odpravila le štiri mesta višje postavljeno Francozinjo Alize Cornet.

Med prvimi osmoljenci uvodnih dvobojev je zanesljivo 13. nosilec Francoz Richard Gasquet, polfinalist tega turnirja pred tremi leti, ki ga je šokiral Britanec Kyle Edmund, 84. igralec sveta.

Pričakovano se je v naslednji krog prebil najboljši hrvaški igralec, sedmi nosilec Marin Čilić. Zmagovalec US opna leta 2014 je brez izgubljenega niza preskočil Brazilca Rogeria Dutra Silvo.

V 2. krogu bo zaigrala tudi dvakratna zmagovalka Wimbledona Petra Kvitova, potem ko je v dveh nizih ugnala Latvijko Jeleno Ostapenko. Nekaj več težav je imela nekdanja številka ena Danka Caroline Wozniacki, ki je ameriški kvalifikantki Taylor Townsend oddala prvi niz.

Z gladko zmago nad Nemko Anna-Leno Friedsam je začela lanska finalistka Italijanka Roberta Vinci, ki je lani v polfinalu šokirala Sereno Williams. Dvakratna zmagovalka turnirjev za grand slam Rusinja Svetlana Kuznjecova, US open je osvojila leta 2004, pa je v 1. krogu izločila nekdanjo zmagovalko OP Francije Italijanko Francesco Schiavone.

V 1. krogu je bil uspešen tudi španski favorit Rafael Nadal, US open je dobil v letih 2010 in 2013, ki je gladko v treh nizih ugnal Uzbekistanca Denisa Istomina. V 2. krogu se bo pomeril z italijanskim veteranom Andreasom Seppijem.

Značke: polona-hercog, tenis

Članki iz rubrike