Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 30.08.2016 09:19:50

Janowicz odščipnil niz branilcu naslova Đokoviću

Reuters
V New Yorku se je končal uvodni dan dvobojev v okviru odprtega prvenstva Združenih držav Amerike, zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni. Zaigrala sta tudi dvakratni zmagovalec OP ZDA Rafal Nadal in branilec naslova Novak Đoković, ki je kar 247 mest nižje uvrščenemu poljskemu tekmecu Jerzyju Janowiczu prepustil drugi niz.

Prvi teniški lopar Đoković, po bolečem porazu v prvem krogu olimpijskega turnirja v Riu, premagal ga je povratnik na veliko sceno kasnejši finalist Argentinec Juan Martin del Potro, še lovi občutke in formo. Kot je dejal, še ni pravi, kajti še čuti posledice poškodbe zapestja, ki jo je staknil pred Riom, prav tako je imel težave z ramenom. Đoković lovi še tretjo zmago na turnirjih za grand slam v tej sezoni po OP Avstralije in OP Francije.

Nižje postavljeni Janowicz, ki je sicer bil že 14. igralec sveta, leta 2013 se je uvrstil celo v polfinale turnirja za veliki slam v Wimbledonu, je prvemu favoritu za končno lovoriko vzel drugi niz s 7:5, potem ko je Srb dobil prvega s 6:3. Po presenečenju je Đoković stvari vzel znova v svoje roke in naslednja dva niza dobil s 6:2, 6:1. Janowicz je zaradi poškodbe kolena pred US opnom odigral le dva dvoboja.

Brez težav je v drugi krog napredoval nekdanji prvi igralec sveta Španec Nadal, ki je gladko v treh nizih odpravil Uzbekistanca Denisa Istomina. Po pričakovanjih, če ne bo kakšnega presenečenja, se bosta Nadal in Đoković srečala v polfinalu. Đokovića v 2. krogu čaka Čeh Jiri Vesely, ki ga je letos že presenetil na mastersu v Monaku, Nadal pa se bo pomeril z Italijanom Andreasom Seppijem.

Prvo oviro je preskočil tudi zmagovalec turnirja v Flushing Meadowsu pred dvema letoma Hrvat Marin Čilić, ki je dobil generalko pred OP ZDA v Cincinnatiju, napredoval je tudi kanadski favorit Miloš Raonić.

Hitro se je poslovil 13. nosilec Francoz Richard Gasquet, polfinalist tega turnirja pred tremi leti. Britanec Kyle Edmund, 84. igralec sveta, ga je izločil s 6:2, 6:2 in 6:3.



V ženskem delu turnirja je presenetljivo lahko v drugi krog napredovala druga nosilka Nemka Angelique Kerber. Po le 33 minutah dvoboja pri izidu 6:0, 1:0 je dvoboj zaradi utrujenosti, krčev, bolečin v rami in viroze, predala edina slovenska predstavnica v konkurenci posameznic Polona Hercog, ki Nemki ni vzela niti ene igre. Kerberjeva, ki lovi še drugo veliko lovoriko po januarski zmagi na OP Avstralije, se bo za 3. krog udarila s Hrvatico Mirjano Lučić-Baroni.

Precej težav je imela letošnja zmagovalka OP Francije Španka Garbine Muguruza, ki jo je namučila belgijska kvalifikantka Elise Mertens, ki je dobila prvi niz, po katerem je Španka zahtevala zdravniški odmor.

Portoričanka Monica Puig ne bo ponovila velikega presenečenja, ki ga je pripravila na olimpijskem turnirju. Po senzacionalnem prvem zlatem olimpijskem odličju je Puigovo v 1. krogu US opna izločila Kitajka Saisai Zheng v dveh nizih.

V 2. krogu bo zaigrala tudi dvakratna zmagovalka Wimbledona Petra Kvitova. Nekaj več težav je imela nekdanja številka ena Danka Caroline Wozniacki, ki je ameriški kvalifikantki Taylor Townsend oddala prvi niz.

Z gladko zmago nad Nemko Anna-Leno Friedsam je začela lanska finalistka Italijanka Roberta Vinci, ki je lani v polfinalu šokirala šestkratno zmagovalko US opna Američanko Sereno Williams. Rusinja Svetlana Kuznjecova, US open je osvojila leta 2004, pa je v 1. krogu izločila nekdanjo zmagovalko OP Francije Italijanko Francesco Schiavone.

Značke: us-open, tenis, hercog

Članki iz rubrike