evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 05.09.2016 20:06:02

Bo Del Potro na "svojem turnirju" pisal zgodovino?

Reuters
Argentinski teniški igralec Juan Martin del Potro je postal najnižje uvrščeni igralec na lestvici ATP, ki se je na odprtem prvenstvu uvrstil v četrtfinale.

Del Potro, ki trenutno zaseda 142. mesto na računalniški lestvici, je postal najnižje uvrščeni igralec na lestvici ATP, ki se je na odprtem prvenstvu uvrstil v četrtfinale, v zadnjih 25 letih. To mu je uspelo potem, ko je njegov tekmec v osmini finala, osmi nosilec, Avstrijec Dominik Thiem pri zaostanku 3:6 in 2:3 dvoboj predal. 

Razlog predaje je bila poškodba kolena. "Nikoli nočeš zmagati na tak način. Dominiku želim hitro okrevanje, pred njim je fantastična kariera," je Avstrijcu srečo zaželel Argentinec, zmagovalec turnirja leta 2009, ki je še enkrat več potrdil, da se v New Yorku odlično počuti: "Razpoloženje tu je enkratno, res uživam. Čutim povezavo med ameriškimi in argentinskimi navijači, kar mi daje energijo. Ne vem sicer, ali igram bolje kot leta 2009, najbrž bom moral za ponovitev uspeha igrati bolje. Vsekakor pa je moja želja po tem velikanska."

"Nisem smel tvegati, s kolenom se ni za hecati. Zadnje dneve me je koleno močno bolelo, ko sem le malo bolj zategnil povoj," je težave s kolenom opisal Thiem, za katerega pa poškodovano koleno ni bila edina nevšečnost, imel je namreč tudi žulje na nogi. Brez težav ni bil niti Argentinec, ki je zaradi bolečin v rami že kmalu na začetku dvoboja zahteval premor.

Del Potro, v četrtfinalu se bo meril z zmagovalcem obračuna med Švicarjem Stanom Wawrinko in Ukrajincem Iljo Marčenkom, je najnižje uvrščeni igralec na lestvici ATP v četrtfinalu odprtega prvenstva ZDA po Jimmyju Connorsu, ki mu je leta 1991 to uspelo kot 174. igralcu sveta.


Če bo storil še korak višje, bo postal najnižje uvrščeni polfinalist enega izmed štirih največjih turnirjev po letu 2000, ko se je med najboljše štiri v Wimbledonu prebil Belorus Vladimir Volčkov. Turnirja za grand slam pa 142. igralec sveta ali nižje uvrščeni ni dobil še nikoli. Del Potro je v New Yorku doslej slavil največjo zmago v karieri, potem ko je pred sedmimi leti tu osvojil svoj edini turnir za grand slam.

Pliškova boljša od Venus Williams
Pri ženskah je danes v četrtfinale že napredovala peta niosilka Romunka Simona Halep, s 6:2 in 7:5 je ugnala Španko Carlo Suarez Navarro.

Češka teniška igralka Karolina Pliškova je na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku prišla do svojega najboljšega rezultata na turnirjih za grand slam. Potem ko je s 4:6, 6:4 in 7:6 (3) premagala dvakratno zmagovalko Venus Williams, se je uvrstila v četrtfinale, kar ji doslej še ni uspelo.

Polfinala sester Williams tako zagotovo ne bo, Pliškova se bo v četrtfinalu merila z boljšo iz obračuna med Poljakinjo Agnieszko Radwansko in Hrvatico Ano Konjuh.

Značke: tenis, op-zda, del-potro

Članki iz rubrike