900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.10.2016 18:51:36

Kuznjecova za prestižno zmago žrtvovala čop las (video)

Svetlana Kuznecova
Ruska teniška igralka Svetlana Kuznjecova je zaključni turnir sezone WTA v Singapurju začela s prestižno zmago proti branilki naslova Poljakinji Agnisezki Radwanski.

Rusinja je gledalce v Singapurju presenetila tudi z nenavadno potezo, saj si je v odločilnem tretjem nizu kar sama s škarjami skrajšala čop las.

Za Kuznjecovo sta dva dolga dneva, saj je še v soboto lovila in ujela zadnjo vstopnico za tekmovanje v Singapurju z zmago na domačem turnirju v Moskvi. Zdaj je pripravila veliko presenečenje, saj je premagala drugo nosilko že v uvodnem dvoboju bele skupine, čeprav je bila po zgoščenem koncu tedna in dolgem potovanju vidno utrujena.


A ne le zmaga s 7:5, 1:6 in 7:5 - Rusinja je poskrbela za redek ali morda še nikoli viden trenutek v zgodovini ženskega tenisa. Sredi tretjega niza je med počitkom na stolu v roke vzela škarje in z nekaj truda sama odstrigla del svojih v čop spetih las. Ob naslednji menjavi se je še nekoliko zjokala, si nato obrisala solze v brisačo in potem na igrišču po skoraj treh urah prišla do pomembne zmage, pa čeprav je že zaostajala s 4:5.

"V nekem trenutku sem bila povsem pripravljena na to, da se kar uležem na igrišče in me bodo pač odnesli na nosilih. A sem zdržala. Nisem se ozirala na utrjenost, na časovno razliko. Tu smo, da se borimo," je po dvoboju dejala Kuznjecova, ki za zdaj še ni razkrila, zakaj se je odločila še za samofrizersko potezo.

Na zaključnem turnirju najboljše osmerice sezone Rusinja nastopa prvič po letu 2009.

Značke: tenis, kuznecova

Članki iz rubrike