Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 08.12.2016 15:28:25

Žemlja najboljši tenisač, Hercogova najboljša tenisačica

tzs
Na zaključni prireditvi Tenis Slovenije v SiTi teatru BTC v Ljubljani so podelili priznanja najboljšim slovenskim teniškim igralcem. Polona Hercog je dobila nagrado za najboljšo igralko Slovenije, Grega Žemlja pa je dobil nagrado za najboljšega teniškega igralca Slovenije v iztekajočem se letu.

Na zaključni prireditvi se je zbrala večina najboljših slovenskih teniških igralcev, ob večini igralk in igralcev mlajših starostnih kategorij, so bili na prireditvi tudi najboljši trije na lestvici ATP, Grega Žemlja, Blaž Kavčič, Blaž Rola ter ena najboljših igralk na svetu v konkurenci dvojic Andreja Klepač.

Med igralkami je že vrsto let na slovenskem vrhu Polona Hercog (141., WTA), ki je tudi letos prejela nagrado za najboljšo igralko, medtem ko je pri fantih najvišje uvrščeni Slovenec Grega Žemlja (155., ATP), ki je prav tako prejel nagrado za najboljšega igralca.

Za posebne teniške dosežke, energijo, ki jo vlaga v tenis, osredotočenost ter zaradi neprestanega boja s številnimi poškodbami je Tenis Slovenija nagrado podelila tudi Blažu Kavčiču (219. ATP). Med posebnimi nagrajenci je bila tudi Andreja Klepač, ki je letošnjo sezono igrala skupaj s Katarino Srebotnik, v letu 2017 pa bo združila moči s Španko Mario Jose Martinez Sanchez. Klepačeva je letošnje leto končala na 29. mestu konkurence dvojic, med drugim pa je igrala polfinale serije masters, četrtfinale OP ZDA, meseca maja pa sta s Srebotnikovo v Rimu premagali sestri Williams.

hercog re
Reuters

Na zaključni prireditvi sta največ nagrad pobrali mladi teniški igralki, 16 letna Kaja Juvan (Šport Plus Ljubljana) in 14 letna Živa Falkner (Krka Otočec). Slednja je bila izbrana tudi za Petrolov up leta, lani je to bila Juvanova. Obe se sicer pripravljata na neuradno svetovno prvenstvo za mlajše igralce - Orange Bowl na Floridi, od 11. do 20. decembra, kjer so v preteklosti zmagovali dandanašnji velikani teniške igre. Izjemen uspeh so na tem turnirju pustile tudi slovenske teniške igralke. Mima Jaušovec je zmagala leta 1973, Barbara Mulej 1992, Tina Pisnik pa 1997.

Pokal Zala v kategoriji do 16 let sta prejela Tin Krstulović (ŠTK Velenje) in Maja Makorič (TK Nova Gorica). V članski konkurenci so tako pri dekletih kot tudi pri fantih zmago slavili igralke in igralci ŽTK Maribor, ki je še 14. zaporedoma osvojil naziv najbolj uspešnega teniškega kluba v Sloveniji.

Posebno priznanje za več letno sodelovanje s Tenis Slovenija za izjemen vpliv in doprinos k teniškem turnirju ATP challenger v Portorožu sta posebno nagrado prejela Jaka Dolenc in Denis Topčič (oba Tilia).

Značke: tenis, hercog, zemlja

Članki iz rubrike