bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 21.12.2016 08:45:26

Murray zmagal kljub ženinemu vetu

Andy Murray in Kim Sears sta par že od mladostniških let.
vszi
Britanski teniški zvezdnik Andy Murray je pred dnevi kot prvi trikrat dobil prestižno priznanje za najboljšega britanskega športnika leta po izboru BBC. A nagrada bo morda v družinskem krogu poskrbela tudi za nekaj slabe volje, saj je njegova soproga razkrila, da je glasovala za njegovega tekmeca.

Škotski teniški zvezdnik je nagrado prejel za vrhunske dosežke v izjemno uspešni sezoni, tudi za olimpijsko zlato, v glasovanju pa je premagal triatlonca Alistairja Brownleeja in jahača Nicka Skeltona, ki sta v Riu tudi dobila zlati kolajni.

"No, pa imamo kost za glodanje. Žena mi je priznala, da je glasovala za Nicka Skeltona. Ni ravno najprijetnejša popotnica pred božičnimi prazniki," je ob podelitvi nagrade potožil Škot.



Murray, ki je nagrado dobil tretjič po letih 2013 in 2015, se je nato zahvalil vsem, ki so v glasovanju podprli njega: "Hvala vsem, ki ste glasovali zame. Res cenim vašo podporo." Pozneje je razkril, da morda le ni mislil tako strogo, ko je okrcal ženo, saj se je zahvalil tudi vsem družinskim članom, tudi soprogi in hčerkici Sophii. "Ona morda še ne ve, kaj ta nagrada pomeni, čez nekaj let pa ji bo vse jasno," je še dejal teniški igralec, ki je sicer podelitev spremljal na daljavo, saj je bil v svojem teniškem kampu v Miamiju.

BBC izbor športnika Velike Britanije pripravlja od leta 1954, Murray pa je prvi, ki je zmagal trikrat. Nagrado za ekipo leta si je letos prislužil presenetljivi angleški nogometni prvak Leicester City, njegov strateg Claudio Ranieri pa je po izboru BBC trener leta v Veliki Britaniji.

Značke: murray, tenis, nagrada

Članki iz rubrike