Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rp
rp
0 14.01.2017 20:50:00

Hotela predati, nato osvojila turnir

Elise Mertens
Reuters
Belgijska tenisačica Elise Mertens je osvojila turnir v Hobartu, čeprav je enako kot njena nasprotnica že v drugem krogu hotela predati dvoboj.

Belgijka se je v drugem krogu turnirja v avstralskem Hobartu merila z Američanko Sachio Vickery. Ta je nenadoma zahtevala medicinski time-out, takoj za njo pa tudi Mertensova. Obe sta se zaradi "poškodbe" odločili predati dvoboj, pri tem pa je vseeno bolj prednjačila Vickeryjeva. Sodnik se je nazadnje odločil, da bo ona tista, ki ne more nadaljevati dvoboja.

In zakaj obojestranska odločitev o predaji? Obe sta hoteli ujeti kvalifikacije na odprtem prvenstvu Avstralije, ki bi jih ob nadaljevanju turnirja morali izpustiti. Vickeryjeva je nato pospravila kovčke in odpotovala v Melbourne, Mertensova pa se je pomirila z usodo in nadaljevala s tekmovanjem, je poškodovana Mertensova v Hobartu šla do konca. Prebila se je v finale, kjer je s 6:3, 6:1 nadigrala 40. igralko sveta, Romunko Monico Niculescu. S tem se je prvič prebila med 100 najboljših igralk na svetu, ob tem pa še zaslužila več kot 40 tisoč dolarjev.

Značke: tenis, hobart, mertens

Članki iz rubrike