stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

tu
tu
0 19.01.2017 09:36:06

Šok v Melbournu: Povabljenec izločil drugega igralca sveta Novaka Đokovića!

Reuters
Eden od favoritov za končno zmago na letošnjem OP Avstralije se že poslavlja.

Šestkratni zmagovalec teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, Srb Novak Đoković, se od letošnjega tekmovanja poslavlja že po drugem krogu. Branilca naslova je v petih nizih po skoraj petih urah igre s 7:6 (8), 5:7, 2:6, 7:6 (5) in 6:4 premagal Uzbekistanec Denis Istomin.

Đoković je z današnjim porazom zapravil priložnost, da napade rekord na Australian Opnu, saj je imel možnost za rekordno sedmo slavje. Zmaga Istomina nad drugim igralcem sveta pa je tudi veliko presenečenje. Uzbekistanec je na svetovni lestvici na 117. mestu, v Avstraliji pa nastopa le zavoljo posebnega povabila prirediteljev.

"Z vsem spoštovanjem ... Zasluženo je zmagal. V odločilnih trenutkih je bil danes boljši, a tudi sam sem se trudil vse do zadnje točke," je po tekmi dejal Srb in pristavil: "Zdaj bom pospravil kovčke in grem." Istomin je bil po tekmi blizu solz: "Seveda mi je žal za Đokovića, a danes sem presenetil samega sebe."

Bolje je šlo nekdaj hudemu tekmecu Đokovića v boju za prvo mesto na svetovni teniški lestvici Špancu Rafaelu Nadalu, ki je v Melbournu slavil leta 2009. Ta je v zadnjem dvoboju dneva ugnal nekdanjega finalista Melbourna Marcosa Baghdatisa s 6:3, 6:1 in 6:3. Nadal, ki je lani zaradi težav z zapestjem predčasno sklenil sezono, v uvodu v novo potrjuje dobro formo.



Uspešen je bil tudi tretji igralec sveta Kanadčan Miloš Raonić, ki je dobil bitko odličnih serverjev proti Luksemburžanu Gillesu Mullerju, 28. na lestvici ATP. Raonić se je v tretji krog Australian Opna uvrstil z zanesljivo zmago s 6:3, 6:4, 7:6 (4). Kanadski igralec je dosegel 21 asov, neubranljivih začetnih udarcev, njegov prvi servis pa je dosegel hitrost 236 km/h. Muller tokrat ni imel svojega dne in mu njegovo sicer običajno najboljše orožje ni pomagalo; dosegel je le sedem asov. V tretjem krogu se bo Raonić, lanski polfinalist v Melbournu, pomeril s 25. igralcem sveta, Francozom Gillesom Simonom.

Do presenečenja je prišlo tudi v ženski konkurenci. Izpadla je tretja igralka z lestvice WTA Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki je s 3:6 in 2:6 izgubila proti 34-letni Hrvatici Mirjani Lučić-Baroni.

Druge favorizirane igralke so bile učinkovite. Lanska finalistka Serena Williams iz ZDA, ki je s 6:3 in 6:4 ugnala Čehinjo Lucie Šafarovo in ostaja v igri za 23. krono na turnirjih za grand slam, na poti do tja pa bo njena naslednja nasprotnica Avstralka Nicole Gibbs. Finalistka odprtega prvenstva ZDA Čehinja Karolina Pliškova ruski kvalifikantki Ani Blinkovi ni pustila niti kančka upanja za presenečenje in slavila s 6:2 in 6:0. Visoko rangirana Slovakinja Dominika Cibulkova, zmagovalka WTA finala in s tem ena od tihih favoritinj, pa je Tajvanko Hsieh Su-Wei odpravila s 6:4 in 7:6 (10:8). V 3. krog sta napredovali tudi lanska polfinalistka Johanna Konta iz Velike Britanije in nekdaj prva igralka sveta Danka Caroline Wozniacki.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v paru s Španko Mario Martinez Sanchez uspešno preskočila prvo oviro. Slovensko - španska dvojica je v prvem krogu po treh nizih in dveh urah ter osmih minutah igre s 5:7, 6:4 in 7:6 (5) premagala sedmi nosilki, Nemko Julio Görges in Čehinjo Karolino Pliškovo. Klepačevo in Martinez Sanchezovo v drugem krogu čaka obračun s kanadsko - nizozemsko navezo Gabriela Dabrowski - Michaella Krajicek.

Članki iz rubrike